koniec off topu to temat o melisie pozdrawiam AnnaS ,wyjątkowo odpowiedziałam ale juz koniec off topu
Czy ktoś wie czy i jak da się zrobić ekstrakt z melisy ale nie płynny tylko taki do palenia jak np. z szałwi divinorum, że są x5 x10 itp. bo pita nie działa na mnie w żaden sposób w żadnych ilościach a jarana działa dobrze ale muszę zjarać kilka szlugów pod rząd i to jest męczące.
W ogóle waporyzacja jest doskonałym rozwiązaniem, praktycznie przy każdym zielu (także i tym "zielone ziele").
11 kwietnia 2018sly89 pisze: piłem wiele razy napar, ale nie dane mi było poczuc uspokajacego działania melisy. Czy substancje czynne przechodza do wody w czasie parzenia?
Wystarczy przejrzec kilka stron wstecz.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Ale kilka godzin później, tak koło 22-23 przygotowałem sobie napar z 3 torebek zalanych około 200 ml wrzątku (zaparzane tak jak pisze na opakowaniu czyli 5 minut pod przykryciem).
Tu melisa mnie bardzo zaskoczyła. Siedziałem na kanapie oglądając coś na laptopie i popijając herbatkę, już po wypiciu połowy zacząłem odczuwać taką przyjemną ciężkość głowy i taki jakby jeb w tył karku porównywalny do tego kiedy wchodzi PST. To samo podobieństwo zauważyłem z reakcją powiek - taka jakby ciężkość ale oczy się same otwierają.
Ogólnie dość przyjemne działanie więc zacząłem popijać co wieczór z dwa-trzy takie napary (nie polecam jednak ładowania za dużej ilości torebek do jednego kubka bo u mnie to poskutkowało kołataniem serca i nie mogłem prawie całą noc zasnąć).
Inne zadziwiające działanie (uwaga, jestem po*ebany ;)) - raz po zakrapianym wódką wieczorze z rodziną, lekko pijany postanowiłem się melisą do*ebać bo żadnego alko już nie było w domu a że mam z tym problem to cisnęło. O dziwo, o ile do domu wróciłem dość podpity ale nie bardzo pijany, po wypiciu takiego naparu zataczałem się o ściany.
Palenia nie próbowałem, ale jestem ciekawy, tylko to już z jakiegoś bardziej liściastego suszu raczej.
nie żeby działała jak benzo czy inne neuroleptyki, ale kieliszeczek 15ml przed snem wspaniale robił robotę na lepszy sen. Robię ją do tej pory i każdy kto spróbuje chwali sobie, że to doskonała odmiana od chemii z apteki. (jak ktoś chce wrzucę przepis)
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.