Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 566 / 27 / 0
Witam, mój kolega 16lat pali codziennie od 1.5 roku, wtedy zaczął brać psychotropy i łączy je z mj, co mu grozi? Czy jeśli są jakieś szkody, są one odwracalne?
  • 1037 / 245 / 0
Palenie mj powoduje nie odwracalne zmiany w mózgu, zależy jakie psychotropy konkretnie je
  • 1 / / 0
21 lipca 2018Migomat pisze:
Palenie mj powoduje nie odwracalne zmiany w mózgu,
Skąd masz takie informacje? Śp. profesor Vetulani powiedział kiedyś, pamiętam, że wszystkie zmiany w mózgu dokonane przez mj są w pełni odwracalne, więc on mnie bardziej przekonuje ;)
  • 1 / / 0
jebie_was pisze:
21 lipca 2018Migomat pisze:
Palenie mj powoduje nie odwracalne zmiany w mózgu,
Skąd masz takie informacje? Śp. profesor Vetulani powiedział kiedyś, pamiętam, że wszystkie zmiany w mózgu dokonane przez mj są w pełni odwracalne, więc on mnie bardziej przekonuje ;)
jestem pewien, ze sa jak najbardziej odwracalne;)
  • 3250 / 357 / 2
To że zmiany są odwracbalne to nie znaczy że się odwracają same. Wyjście z porycia mj to trudna sprawa. Znam wiele takich przypadków, niestety nawet w bliskiej rodzinie.

przy całym kłamliwym popkulturowym fejmie mj jest jednym z najbardziej i najtrwalej ryjących dragów. Palacze żyją w iluzorycznych przekonaniach i nie potrafią skonfrontować ich z rzeczywistością. Są stemperowani emocjonalnie i intelektualnie.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 8103 / 909 / 0
Mnie tak poryła trawa, ze dostałem schizofrenii paranoidalnej. Obecnie jestem na neuroleptykach i benzodiazepinach.

Dla twojego kolegi radziłbym brać psychotropy i nie mieszać tego z mj bo tylko zrobi sobie kuku .
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 566 / 27 / 0
Bierze sertraline i amisulpryd, nie wiem czy przestanie palić, ma ciężką sytuacje życiową teraz a palenie daje mu jakby ulge
  • 12620 / 2441 / 0
16 lat to zbyt młodo na jaranie codziennie (z psychotropami). Tak jak użytkownik wyżej uważam, że wyrośnie na debila.

Psychotropy je sam z siebie, czy ma przepisane na coś tam? Jeśli ma przepisane w tak młodym wieku, to pewnie już teraz coś nie do końca gra pod kopułą.
  • 3250 / 357 / 2
Sertra i amisulpryd to dobre leki ale przy paleniu nie pomogą jak powinny.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 3455 / 1121 / 0
THC na pewno obniża skuteczność neuroleptyków, podobnie jak i antydepresantow. THC działa psychozo- i depresjogennie, więc psuje leczenie, można się tak kołysać przez życie, dzień za dniem, ale na pewno nic dobrego z tego nie wyjdzie.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.