Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 3013 / 1017 / 0
ja kupiłem z cut, ale nic nie wykiełkowało, choć myślę, że to przeze mnie. ta sałata to jest nic ciekawego, nie zawracaj sobie głowy.

Fuzja / wycięto źródło - D5

na Mak lekarski, jeżeli chcesz się dobrze zrobić, i nie interesuję cię zbytnio kwestia uzależnienia.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 14 / 3 / 0
Jak zaparzylem herbatke to troche wyciszyla. Ot takie ziolka na uspokojenie
  • 32 / 3 / 0
Nie jestem w ogóle w temacie i raczej się za SJ nie będę zabierać, ale ostatnio szukając jakichś ziołowych leków nasennych trafiłem na kapsułki z sałaty jadowitej i na susz herbaciany (sprzedawane normalnie w UK). Próbował to ktoś?
  • 3215 / 416 / 0
Polski susz sprzedawany w zielarskich nie działa
zresztą tak jak Sałata jadowita w ogóle
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
:yay: Zebrałem ze 3 roślinki i zebrałem z nich mleczko nacinając łodyżkę co mniej więcej centymetr oraz w miejscu gdzie są liście i całym zebranym mleczkiem nasączyłem szluga. Faza po tym była jak po joincie z połowy mj. Jak ktoś ma zastój na ośce z ziołem polecam :D
  • 155 / 11 / 1
ponacinałem z 3 roślinki i zebrałem suche mleczko wielkości główki od zapałki, spaliłem w lufie. W smaku jak kozia dupa, ale lekkie opiatowe ciepełko.
  • 38 / 6 / 0
Witam :) Wie ktoś może, czy pogoda ma istotny wpływ na zawartość pożądanych substancji w roślinkach? Lepiej zbierać po ulewach czy po suszy?
  • 525 / 55 / 0
50g suszu to z ilu roślin może być? Zastanawiałem się, czy zrobić odwar jak by kupić ale chyba nie ma sensu po tym co tu czytam, z tego co widzę gotowego ekstraktu nikt nie sprzedaje w Polsce na dzień dzisiejszy już.
  • 38 / 6 / 0
2 razy paliłem wysuszone mleczko z jakichś 4 roślin i nic nie poczułem, btw wie ktoś dlaczego wszędzie mówi się, że mleczko należy najpierw wysuszyć? Sałata zadziałała na mnie raz - bardzo delikatne zmiany percepcyjne po wzięciu do ust trochę świeżego soku (nie połykałem przez jakiś czas, myślę że substancje aktywne wchłonęły się przez błony w jamie ustnej).
  • 38 / 2 / 0
Około rok temu zjadłem kawałek liścia sałaty jadowitej byłem wtedy poza domem. Rosła pięknie bo to ładna roślina taka dostojna swym widokiem. Ugryzlem kawałek z ciekawości, wiadomo niezbyt smaczne. Po chwili uderzenie senności do głowy więc poszedłem od razu do domu gdzie zasnąłem. Później zdaje się, że bolała mnie głowa. Nawet bałem się o zatrucie, ale po przeżyciu z bieluniem (jednorazowo) nic nie jest mi straszne. Działanie według mnie bardzo usypiające coś na kształt opium, ale bez euforii. Być może w większej ilości ma to inne działanie,lecz nie sprawdzałem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.