...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 13 / 3 / 0
Witam. Jako ze zmagam sie z uzaleznieniem od amfetaminy od 3 lat, a aktualnie wykonywana przeze mnie praca nie sprzyja chocby dwudniowej przerwie od scierwa, postanowilem zrobic sobie dwutygodniowe wakacje( na tyle maksymalnie moge sobie pozwolic ze wzgledu na prace); wakacje, podczas ktorych moj organizm odpocznie od wszelkich uzywek, a moze i nawet ten krotki wypoczynek bedzie tak upragnionym poczatkiem wyjscia z nalogu. Majac to na uwadze postanowilem poszukac osrodka odwykowego krotkoterminowego(o ile takie maksymalnie dwutygodniowe w ogole istnieja). Czy mielibyscie jakies propozycje/porady/opinie w tej sprawie? Jakis osrodek/oferta z ktorej moglbym skorzystac? Wiem, ze 2 tygodnie to najzwyczajniej malo, jednak dla mnie nawet 2 tygodnie czystosci beda znaczyly bardzo duzo. Bede wdzieczny za kazda pomoc. Ewentualnie moze jest jakas chetna , ktora rowniez chce odpoczac od uzywek i ma ochote na 2 tygodniowe wakacje? Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Pozdro.
  • 15 / 1 / 0
Szczerze to jedynie Monar uciec od scierwa się nie da
  • 1545 / 1586 / 0
...aktualnie wykonywana przeze mnie praca nie sprzyja chocby dwudniowej przerwy od scierwa- no tak, to wszystko wina pracy !

...ewentualnie moze jest jakas chetna, ktora rowniez chce odpoczac od uzywek i ma ochote na 2 tygodniowe wakacje ?- chyba poleciec wspolnie w ciag

...a moze i nawet ten krotki wypoczynek bedzie tak upragnionym poczatkiem wyjscia z nalogu- napewno UPRAGNIONYM ?

sluchaj, z takim podejsciem to nawet najlepszy i najdluszy odwyk Ci nie pomoze.
Uwaga! Użytkownik MaryJayDu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / 3 / 0
Ankaaa- Jesli chodzi o «winnego» mojemu uzaleznieniu, to nie oszukuje sie i zdaje sobie sprawe, ze winnym jestem wylacznie ja( ewentualnie moje wylaczone/uszkodzone platy czolowe). A praca, ktora wykonuje, to po prostu jeden z wielu czynnikow , ktore nie sprzyjaja wyjsciu z ciagu. Podejmujac temat «chetnej» na wakacje rzeczywiscie chyba probowalem oszukac sam siebie- Masz racje- musialaby byc to dziewczyna od dluzszego czasu niebioraca, inaczej pewnie skonczyloby sie to ciagiem. Nastepnie, jesli powatpiewasz w to, ze moje wyjscie z nalogu jest «upragnione», to musze Cie zaskoczyc- od dluzszego czasu w glebi resztek swojej duszy szczerze pragne skonczyc z amph. A ze mi sie to nie udaje- coz... Popelnilem na poczatku swojej przygody z uzywkami klasyczny juz blad , polegajacy na przeswiadczeniu, ze mam silna wole i nic nie jest w stanie mna rzadzic/kierowac. Jesli chodzi o kwestie mojego podejscia do problemu, to mysle, ze nie jest jeszcze tak zle: wciaz chce z tym skonczyc i nie poddalem sie po naprawde wielu porazkach(probach). Po prostu szukam nowych mozliwosci(opcji wyjscia z nalogu) , przed ostatecznym krokiem jakim bedzie odwyk. Jesli sluzysz propozycja innego niz moje podejscia do sprawy, chetnie wyslucham i rozwaze. Pozdro :)
  • 195 / 10 / 0
2 tygodnie to detox w szpitalu zajmie przed przyjazdem do ośrodka. Lol. Tyle że wjebany fizycznie nie jesteś więc nie rozumiem całej idei detoxu/ośrodka. W 2 tygodnie mają zrobić Ci solidne pranie mózgu? Końska dawka LSD/grzybów bardziej pomoże...

Tu chodzi o uzależnienie psychiczne, więc może terapia? Psycholog. He?
  • 13 / 3 / 0
Astros - Mieszkam za granicami kraju, w miejscu gdzie spektrum psychologow/terapeutow jest bardzo ograniczone - dokladnie jest ich dwoch( mowiacych jezykiem polskim). Skorzystalem z pomocy jednego z nich, jednak po dwoch spotkaniach musialem mu podziekowac- probowal zrobic na mnie wrazenie takimi oto slowami, cytuje: « A nie meczyl ciebie zjazd po amfie? W moim przypadku byl straszny». Terapeuta ten bral raz w zyciu amph. Takze jesli chodzi o terapie na miejscu, nie mam zbyt wielkich mozliwosci. Nad grzybami i LSD sie zastanowie. Bralem to rowniez pod uwage, jednak troche sie obawiam kwasow- bralem kilka razy w ciagu swojej kariery i za jednym razem tak mnie «porobilo», ze generalnie wszyscy widzieli stanowcza zmiane w moim zachowaniu jeszcze na dlugi czas po przyjeciu. Dla mnie ona byla jak najbardziej na plus, jednak tzw «powazni ludzie»(osoby, z ktorymi robie interesy i ktore rowniez duzo mi pomagaja) z pewnoscia patrza na mnie do dzis dzien i sie zastanawiaja co mi wtedy odbilo(sa to osoby, ktore racza sie jedynie od czasu do czasu piwkiem, a narkotyki to dla nich temat zupelnie nieznany). Generalnie chodzi mi o to, ze z uwagi na wykonywana prace nie chcialbym zbyt duzej zmiany w swoim zachowaniu spowodowanej silnym psychodelikiem, jakim LSD bez watpienia jest. Jesli chodzi o moj wymysl dwutygodniowego odwyku , to traktuje to jako przymusowe wakacje; odpoczynek, ktory chce sobie zrobic. Mojemu organizmowi przydaloby sie dwutygodniowe odtrucie. Jesli jednak to nie wypali, wowczas przeniose sie za pomoca magicznych listkow w inny wymiar.
  • 880 / 365 / 6
Dwutygodniowy odwyk to co najwyżej szpitalny, ale w przypadku włada to nie ma sensu. Potrzebujesz terapii, a 2 tygodnie to za mało. Wiem, bo byłam już na takim odwyku.
Everything's better with acryl. It's like bacon, but acryl.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
  • 17 / 1 / 0
Ja w tamtym roku pojechałem do zapowiednika z myślą że zostanę dluzej. Byłem dwa tygodnie potraktowałem to jako pobyt wakacyjny od ćpania. Ścierwa więcej nie ruszam po pobycie tam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.