Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 4603 / 2218 / 1
30 czerwca 2018dash pisze:

Widzę, że wszyscy KOMPETENTNI na hypku bardzo bronią vendorów.
Teraz to jebnąłeś jak kulą w płot. Nie udzielam się na forum vendorów, ani nie używam żadnych rc, więc mam ich w sumie w dupie. Po prostu po ludzku staram się doradzić coś, co nie spowoduje, że osoby od których kupujecie to gówno zostaną medialnie ukrzyżowane, bo jeden kupiec z drugim uznając, że nie popełnił przestępstwa zacznie opowiadać jakie to LEGALNE środki kupował tu i tu i co z nimi robił. W końcu nie popełnił żadnego przestępstwa, a że ktoś dostanie 12 lat, to już go wali.

Nie życzę sobie takich oskarżeń, nie znamy się więc zbastuj. Kończę z Tobą dyskusję na ten temat. Absolutnie nic z niej nie wynika. Pax
  • 1 / / 0
A moim zdaniem najlepsze wyjście to nie dać się złapać. Za głupią mery można iść dłużej siedzieć niż za gwałt. Pozdrawiam system karny ;p
  • 1070 / 137 / 0
@DexPL no offence, nikogo nie oskarżam. Po prostu wskazuję na fakt wyolbrzymiania niektórych faktów. Tutaj ludzie piszą o wezwaniach na policję w związku z RC, że dostali kilka pytań i do domu, a Ty mi wyskakujesz z jakimiś nalotami 3-4 razy w roku, węszeniu policji i wrabianiem w jakieś chore akcje i dostawaniem 12 lat więzienia za zamawianie RC xD Ja też nie siedzę w RC, ale takie akcje wydają mi się mocno przesadzone, tym bardziej, że wiele osób na hypku potwierdza, że z tych wezwań na policję nic nie wynikało. Co imnego dla handlujących i rozpowszechniających.
  • 4603 / 2218 / 1
czytaj - o 12 latach i problemach pisałem o vendorze, a nie o zamawiajacych

Odnośnie wezwań i wałków robionych przez Policję - moja żona własnie broni w apelacji chłopaka który przyznał się, ze zamawiał i miał własnie wszystkie akcje jakie opisałem. Oparłem się na realnym przykładzie. Wyrok w pierwszej instancji 3 na 5 w zawieszeniu. Sądu nie interesowało. Padło stwierdzenie - z doświadczenia życiowego wynika, że:.... I można wywnioskować wwzysto. Nie jest to jednostkowy przyladek, bo znam osobiście 3 osoby które miały wjazdy na dom, podsłuchy na telefonach i wezwania po każdym przecpaniu małolata jakimiś RC.

Ciesze się, że ci, którzy dostają wezwania mają spokój, ale to nie jest niestety norma. Szczególnie teraz, gdy medialno-polotyczna nagonka na "dopalacze" rośnie i cel jest jasny - zrównać rc z narkotykami - za kilkatygodni, czy miesięcy będzie to fakt. Automatycznie w policyjnych bazach danych wszyscy którzy przyznali się do zamawiania wtedy legalnych rc, będą teraz zakwalifikowani automatycznie jako posiadacze substancji wymienionych w ustawie o przec. narkomanii..

A odnośnie zarzutów za składanie fałszywych zeznań, po szybiej kwerendzie - nie znalazłem w Lexie przypadku skazania kogokolwiek w naszej historii prawnej za braki w pamięci. Skazania za rc są tysiące, A będą setki tysięcy - niestety i to bardzi szybko.

Pax. Dex
  • 132 / 22 / 0
Zeznań nie dyskredytują drobne nieścisłości, niepamięć czy częściowa odmienność relacji innych świadków, jeśli weźmie się pod uwagę, że pamięć ludzka ma charakter generatywny i nie jest wierną kopią rzeczywistości, co sprawia, że jest ona podatna na zniekształcenia.

Wyrok Sądu Okręgowego w Bydgoszczy z dnia 10 lipca 2017 r. IV Ka 87/17
  • 12827 / 2496 / 0
Przerażające to jest - serio... tak samo jak z tym, że oskarżony potrafi być w 2 miejscach jednocześnie...
  • 137 / 3 / 0
30 czerwca 2018DexPL pisze:
wpadki-i-wypadki-sklepow-t61973-410.html#p3073670

W taki sposób w jaki opisała to AnnaS.
Nie mogę wejść w link, wyświetla się "503: Systemy hyperreala doznają intensywnych halucynacji"
Próbowałem kilka razy w ciągu kilku dni, jaki może być powód?
  • 36 / 4 / 0
14 lipca 2018krzyszjarz pisze:
30 czerwca 2018DexPL pisze:
wpadki-i-wypadki-sklepow-t61973-410.html#p3073670

W taki sposób w jaki opisała to AnnaS.
Nie mogę wejść w link, wyświetla się "503: Systemy hyperreala doznają intensywnych halucynacji"
Próbowałem kilka razy w ciągu kilku dni, jaki może być powód?
No właśnie, trzeba mieć ileś postów czy staż żeby móc ten wątek zobaczyć?
  • 12827 / 2496 / 0
503 - tzn że serwer nie odpowiada. Albo padł, albo były wykonywane jakieś prace na nim.
Nie ma żadnego związku ze statusem konta.
  • 657 / 93 / 0
no akurat ma, choć raczej nie z tym błędem, ale tamten wątek jest w dziale sprzedawcy, czyli 30 postów trzeba mieć
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.