01 czerwca 2018Dzierzynski pisze: Witajcie. Juz prawie jestem na programie metadonowym :yay: Po 3 tygodniach od wstepnej rozmowy sprawy przyspieszyły i wczoraj zaprosili mnie na badania. Zrobili mi EKG i probke moczu. Dzisiaj musialem isc do wybranego punktu oddac krew do badań. We wtorek mam wizyte u pani psychiatry ktora z tego co zrozumiałem podsumuje moje wyniki powyzszych badan i ustali dawke metadonu. Jesli dobrze wszystko rozumiem to we wtorek powinienem dostac juz pierwsza dawke mietka na co bardzo licze bo pukanie po 3 do 5 kulek helu dziennie doprowadza mnie juz do skraju zalamania. Wszystko co moze dac mi pobyt tutaj idzie w kable i czas z tym skonczyc. Dlugo to trwalo bo od pierwszego kroku ku substytucji czyli wizyty u rodzinnego ktory po krotkim wywiadzie wysyla informacje do odpowiedniej instytucji do dzisiaj mija juz ponad 3 miesiace, glownie dlatego ze moja firma ubezpieczeniowa ( Zorg en Zekerheid ) nie miala kontraktu z organizacja ktora w moim regionie zajmuje sie leczeniem uzaleznien ( Novadic Kentron ) lecz ok poltora miesiaca temu zadzwonili do mnie ze kontrakt juz maja i moga mnie przyjac. Jak sprawy sie potocza dalej postaram sie napisac bo na forum nic konkretnego w tym temacie nie ma a mysle ze jest sporo osob ktorym moze to byc pomocne w walce z nałogiem w kraju tulipanów. Pozdrawiam !
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.