Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 1277 / 130 / 0
UJebany dokładnie z drugiej strony wiini też są lekarze którzy na pierwszy ogień wrzucają alprazolam czy lorazepam zamiast klorazepatu czy diazepamu.

Jeszcze apropo bromozepamu na mnie dział słabiej niż diazepam, ale może dlatego że go brałem po alprazolamie.
  • 201 / 64 / 0
Ludzie. Jest hype na xanax wyniesiony od traperow hamerykanskich z soundclouda. Ludzie chca sie utozsamaic z watpliwej jakosci idolami :D Potem popularnosc zwiazku rosnie. Tak samo bylo z heroina na poczatku lat 90 kiedy to muzyka grunge zyskala popularnosc. Nagle , po epidemi HIV w latach 80 okazalo sie, ze here mozna vapowac. Ludzie tak zaczynali, a i tak konczyli z igla w zyle
Chce Wam tylko wyjasnic, skad pewne trendy.

To co napisalem, opieram na artykulach z portalu Vice.
HERBU BAKALI vel NACIĘTA MAKÓWKA
  • 24 / 2 / 0
Ja leczę zoloftem fobie społeczną, ale nie widzę za bardzo poprawy... no ale biorę dopiero miesiąc (100mg) i mam nadzieje, ze coś się jeszcze zmieni. Wybrałam alprazolam, bo taki zachwalany do rekreacji a okazało się, ze właśnie na dni z nasilonym lękiem jest jak znalazł. Jest po prostu genialny na wyjścia do ludzi, które tak mnie stresują i budzą niechęć. Bo np. Zolpidem lubię brać tylko przed pójściem spać i tylko w domowym zaciszu za to alpra w ogóle mi nie pasuje do zamulania w domu, wiec mam nadzieje, ze przez to się w nią nie wpieprzę - nawet bym nie miała ochoty na to uczucie siedząc w domu. Za to jej działanie, gdy jest się poza domem jest rzeczywiście imponujące, ktoś kiedyś pisał, ze działanie można zauważyć dopiero wśród ludzi i 100% racji - zero stresu, luzik, lekkość i nawet aż tak nie przymula - na pewno będę brała w dni, kiedy muszę sie z kimś spotkać a moja niechęć jest akurat nasilona. Dzięki za radę o bromazepamie - tolerka na niego wolniej rośnie? To następnym razem poprosze o receptę na to. Jak to działa? Czym różni się od alpry i jak dawkować na poczatek? I czy tez rośnie od niego tolerancja na zolpidem? Jakby nie było zolpic to mój numer jeden i bardzo bym nie chciała wzrostu tolerki. Dziękuje Wam za odpowiedzi i tyle użytecznych uwag
  • 1211 / 616 / 0
[mention]Oniri[/mention] Tak, alprazolam to świetne prospołeczne/anksjolityczne benzo i tylko w takim celu powinno być stosowane. Co do tolerki na broma to mogę napisać jedynie z autopsji, że tolerka rośnie w miarę wolno jeśli trzymasz się określonej dawki, ale za to wolno też spada. A jego działanie jest nieco zbliżone do alprazolamu, niektórzy nazywają go "młodszym bratem alpry", ale nieco się różni. Jest bardzo "pluszowy", czuć benzosowy kocyk owijający całe ciało. Anksjolityczne działanie ma imo nieco słabsze niż alpra, ale za to prospołeczność na wysokim poziomie. Ogólnie przyjemne benzo, jak najbardziej warte polecenia. Tylko musisz mieć niską tolerancję, żeby poczuć moc bromka. Tak więc jak chcesz się bawić ze słabszymi benzodiazepinami, to odstaw na razie alprę a zainteresuj się bromazepamem/diazepamem. Alprę zostaw sobie jako ostateczność, to silnie uzależniająca benzodiazepina. Dawkowanie bromazepamu zacznij od 3 mg, a w przypadku braku oczekiwanego działania 6 mg.

I na koniec zapamiętaj jedno: między benzodiazepinami a z-drugs ( czyli m.in. tym Twoim zolpidemem) występuje tolerancja krzyżowa. Tyczy się to KAŻDEJ benzodiazepiny.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / 2 / 0
02 czerwca 2018Vratislav pisze:
[mention]Oniri[/mention] Tak, alprazolam to świetne prospołeczne/anksjolityczne benzo i tylko w takim celu powinno być stosowane. Co do tolerki na broma to mogę napisać jedynie z autopsji, że tolerka rośnie w miarę wolno jeśli trzymasz się określonej dawki, ale za to wolno też spada. A jego działanie jest nieco zbliżone do alprazolamu, niektórzy nazywają go "młodszym bratem alpry", ale nieco się różni. Jest bardzo "pluszowy", czuć benzosowy kocyk owijający całe ciało. Anksjolityczne działanie ma imo nieco słabsze niż alpra, ale za to prospołeczność na wysokim poziomie. Ogólnie przyjemne benzo, jak najbardziej warte polecenia. Tylko musisz mieć niską tolerancję, żeby poczuć moc bromka. Tak więc jak chcesz się bawić ze słabszymi benzodiazepinami, to odstaw na razie alprę a zainteresuj się bromazepamem/diazepamem. Alprę zostaw sobie jako ostateczność, to silnie uzależniająca benzodiazepina. Dawkowanie bromazepamu zacznij od 3 mg, a w przypadku braku oczekiwanego działania 6 mg.

I na koniec zapamiętaj jedno: między benzodiazepinami a z-drugs ( czyli m.in. tym Twoim zolpidemem) występuje tolerancja krzyżowa. Tyczy się to KAŻDEJ benzodiazepiny.

Dziękuje za rady. To spróbuje bromazepam. A czy stosowanie xana (póki nie mam bromazepamu, wysepie receptę na kolejnej wizycie za ok. 3tygodnie) powiedzmy raz na tydzień w dawce 1-1,5mg może już wpłynąć na tolerancje? Czy to za czesto i lepiej zarzucać raz na ok. 2tyg? Bo nie do końca rozumiem jak rośnie tolerancja krzyżowa, rozumiem co to jest (ze jak rośnie na alpre to tez na zolpi) ale jak przeliczać te dawki? Czy jak biorę powiedzmy 1mg alpry a zolpiego tylko 10 (1 tabletka) to mam się bać, ze po 1mg xana tygodniowo nagle będę musiała brać 30mg zolpi? Czy to aż tak nie podbije. Bo póki co 10mg Z przed snem kopie mnie bardzo mocno i nie chce tego zmascic. Mam nadzieje, ze nie zdałam pytania zbyt chaotycznie i ktoś rozszyfruje o co mi chodzi.

+ planuje wyjść z koleżankami i zastanawiam się czy to dobry pomysł zarzucić 0,5 xanaxu a później wypić kilka drinków? Czy może mi się urwać film? Bardzo nie lubię alko, ale wiadomo, ze w takich sytuacjach społecznych i tak nie odmówię. Po prostu zastanawiam się czy połówka to bezpieczna dawka, żeby nagle nie zaczac zachowywać się jak Courtney z American Psycho na kolacji
  • 1211 / 616 / 0
1 - 1,5 mg to już spora dawka, zacznij od 0,5 mg. Raz na tydzień będzie ok. Co do tolerancji krzyżowej to tu masz link z przelicznikiem dawek najpopularniejszych benzo:

https://www.benzo.org.uk/manual/bzcha01.htm

Na podstawie tej tabeli łatwo oszacujesz, że np. 0,5 mg alprazolamu = 20 mg zolpidemu, czyli biorąc dawkę 1 mg alpry to tak, jakbyś wrzucała jednorazowo 40 mg zolpi. Automatycznie więc tolerka na zolpidem pójdzie w górę przy dłuższym zażywaniu alprazolamu. Ale to tylko teoria, w praktyce często wygląda to inaczej (np. kogoś nie rusza dawka 6 mg klona, a 6 mg bromazepamu działa dobrze). Ta tabela z przelicznikiem też jest traktowana przez wielu z przymrużeniem oka, jednak nie ma zbytnio innego punktu odniesienia jeśli chodzi o przeliczanie dawek benzodiazepin.

Co do benzo + alko to generalnie często używany miks, jedna substancja podbija działanie drugiej wprowadzając w stan błogiego chilloutu i generalnie totalnej wyjebki na wszystko. 0,5 mg alpry to nie jest duża dawka, ALE jeśli wcześniej nie próbowałaś tego miksu i nie wiesz jak na Ciebie zadziała to nie radzę "debiutować" podczas spotkania ze znajomymi. Istnieje ryzyko zerwanego filmu i odpierdalania głupot, sprawdź najpierw w spokojnym zaciszu domowym jak zareagujesz na takie połączenie a dopiero później baw się w ten sposób w towarzystwie.

A tak na marginesie to możesz się trochę wysilić i poszperać na forum, wszystkie pytania które zadajesz były już wałkowane nie raz.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 270 / 26 / 0
@Oniri :

Mi na przykład ciężko butle odciągnąć od ust po alprze więc to dodatkowo stwarza zagrożenie :)
Uwaga! Użytkownik ludecki12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12692 / 2456 / 0
Alprazolamem podbijesz tolerancję tak, że z Bromazepamu nie będzie już takiej frajdy.
Ja Bromka wspominam jak miks Alprazolamu z Diazepamem.
  • 784 / 46 / 0
Frajdę to będzie dawał bromek ale w dawkach 30mg plus a to już 5 tablet po 6mg co wychodzi trochę nie ekonomicznie bo na 6 razy i ta cena. Mnie osobiście podoba się miks alpry z klonem w dawkach 2mg+2mg bez kawy pierwsze 2 godziny senność potem chęć na wszystko, z kawa to god like , ale rzadko robię miks tych 2 benzosów wolę je osobno :-D
  • 12692 / 2456 / 0
^
Jakiś koncern powinien zrobić miks tych 2 substancji (nazwać to Alprazepam), by wyjść na przeciw oczekiwaniom użytkowników. Proporcje 50 na 50.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.