Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Zablokowany
  • 86 / 1 / 0
Swego czasu najbardziej mi smakowały browarki po alprze, naprawdę czułem różnicę w smaku, nie mówiąc już o działaniu, więc czuję się kompetentny odpowiedzieć na powyższe pytanie

Owszem, łączenie alkoholu z benzo bardzo zwiększa tolerke na benzo (nieporównywalnie do jedzenia samego benzo) nie mówiąc już o tym, co można po tym naodpierdalać, jak można zszargać swoją opinie (znów, nieporównywalnie do samego benzo/samego alko) i jaką krzywdę (fizyczną) sobie zrobić. Miałem raz nieprzyjemna sytuację z kością piszczelowa po takim miksie, teoretycznie nie powinienem móc chodzić. Praktycznie bezpośrednio po wypadku miałem tylko reakcję typu "ups", i na tym się skończyło moje zainteresowanie sprawą tego wieczoru.
  • 322 / 36 / 1
To fakt, po takim miksie można brać udział w naprawdę dziwnych sytuacjach i radziłbym nie znajdować się wtedy blisko społeczeństwa. Po tym dosłownie może odbić, a efekty będziemy zbierać przez długi czas. Na następny dzień amnezja i myśl "przecież poszedłem tylko spać" żeby później dowiedzieć się, że coś się stało.
łączenie alko z benzo przyzwyczaja, radzę zostać na samych tabsach.
What's left of me?
  • 954 / 52 / 0
Ja dzisiaj tak łącznie wjebałem całą paczkę klonów dwójek i ciągle pije do tego alko, ale mogłem sobie na tyle pozwolić, bo w międzyczasie popalałem hex i mete i jak tylko pojawiały się pierwsze objawy psychoz typu niepokój itd. to od razu 50ml rumu i 3 tabsy i nowa. I tak od 8 rano, a kurwa miałem jeszcze aż GRAM pierdolonego etizolamu czyli jakis miesięczny zapas i naćpany go gdzieś zgubiłem i jutro musze kombinować z benzo bo już nic nie mam, ogarnąć wiem że ogarne bo nigdy mi lekarz nie odmówił jak dobrze pościemniałem, ale kurwa wiecie wstajesz rano i zamiast wsadzić klona pod język musisz coś zrobić. Tragedia XD
  • 871 / 119 / 22
Wy też tak macie, że po benzosach tracicie rutynę? To znaczy ja zaczynam chodzić do roboty innymi ścieżkami, w pracy też (grafika komputerowa) porzucam dawno wyrobiony styl i eksperymentuję. Rutyna dobra rzecz, ale po benzo tracę ją i czuję się uwolniony od schematów.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 954 / 52 / 0
Ja włąśnie mam odwrotnie, tzn. to zalezży od dawki jak upierdalająca to tak jak mówisz jak niska-aktywizująca to czuję się wtedy dopiero normalnie
  • 8103 / 914 / 0
26 maja 2018global108 pisze:
porzucam dawno wyrobiony styl i eksperymentuję. Rutyna dobra rzecz, ale po benzo tracę ją i czuję się uwolniony od schematów.
Bo benzo to magiczna substancja, wedlug mnie to panaceum :heart:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 954 / 52 / 0
No oczywiście, lek na wszystko. Nawet mi się wzrok poprawia (nie żartuję xD)
  • 1973 / 207 / 0
26 maja 2018global108 pisze:
Wy też tak macie, że po benzosach tracicie rutynę? To znaczy ja zaczynam chodzić do roboty innymi ścieżkami, w pracy też (grafika komputerowa) porzucam dawno wyrobiony styl i eksperymentuję. Rutyna dobra rzecz, ale po benzo tracę ją i czuję się uwolniony od schematów.
W sumie nic dziwnego, benzo potrafią zmienić nasze zachowanie na bardziej brawurowe/nieodpowiedzialne. Tyle ludziom gorszych rzeczy odbijało, więc raczej zmiana stylu w pracy nie jest czymś najgorszym %-D
Take DXM and Be Happy
  • 2227 / 370 / 0
Wow..
pierwszy raz doktorek się zapytał z uśmiechem ''Chcesz coś jeszcze''

Miał bardzo dobry nastrój
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 1973 / 207 / 0
Ja kiedyś jak poszedłem do rodzinnego, to przyznałem się, że jestem na skręcie z alpry i walę duże dawki. Prosiłem o jakieś dłużej działające benzo. rolki albo klona. Odmówiła mi i przepisała mi alprę. Ach ta służba zdrowia %-D
Take DXM and Be Happy
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.