Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 2 / 0
Czy ktos wie jaki kraj pozwala w pelni na chodowle narkotykow i ich sprzedaz!? Chodzi mi o grzybki i marihuane.

moze byc ameryka lacinska albo nawet afryka
  • 8103 / 912 / 0
Wydaje mi sie, ze holandia.Ziolko na pewno mozna uprawiac a co do grzybkow nie jestem pewien.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12718 / 2460 / 0
Nie wiem, jak wygląda w praktyce kwestia sprzedaży (w sensie uprawiam i sprzedaję).
Niemniej uprawiać i posiadać możesz np w Urugwaju, Chile. W Europie to chyba wiadomo gdzie.
  • 68 / 2 / 0
no nie wiadomo, akurat grzyby sa nielegalne w holandii od 2008 roku. ktos ma aktualne info?
  • 610 / 29 / 0
W Holandii grzyby są nielegalne, przynajmniej te które rosną nad ziemią, dlatego trufle dostaniesz w smartshopach ale normalnych nie.
  • 916 / 171 / 0
Wyspiarskie państwo-miasto republika Malty zupełnie nie robi problemów jeśli nie sprzedajesz narkotyków mieszkańcom Malty i odprowadzasz 30% podatek. Biedne państwo żyje z takich przekrętów. Tylko musisz znaleść jakieś zastosowanie dla tych grzybów i nikt nie będzie sprawdzał czy jest tam 4-HO-DMT czy tylko legalne alkaloidy czy co tam jest w grzybach.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.