Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
01 maja 2018lol pisze:Ja Ciebie rozumiem bo sam mam podobne przemyslenia (ze nigdy z tym nie skończę).24 kwietnia 2018AlienForms pisze: Nie chcę zerwać bo już na sobie postawiłem krzyżyk i pogodziłem się że jestem w gronie osób które się nie zmienią.... już za dużo razy próbowałem. A najlepsze jest to, że to nie chodzi o nałóg. Nałóg rzucić to naprawdę pikuś. Nie wrócić do niego to co innego. A to wiąże się ze zmianą samego siebie.
Ale uwazam, ze nadzieję trzeba mieć do końca i warto probowac chocbysmy 100 razy dali dupy.
Ludzie duzo mocniej uzaleznieni i w duzo gorszej sytuacji od nas z tego wychodzili.
A co konkretnie bys chcial w sobie zmienić?
Nie uwazam, zeby rzucenie nalogu bylo takie latwe. Mnie to się wydaje piekielnie trudne.
Po rzuceniu nalogu wyprostowanie charakteru i swoich nawyków wydaje się całkiem proste, to tak nawet z obserwacji ludzi uzaleznionych, ktorzy z tym skonczyli
02 maja 2018AlienForms pisze: a zacząłeś już kiedyś jakieś leczenie ? Znaczy, doszedłeś do etapu, że zrozumiałeś, że coś z Tobą jest nie tak i trzeba by coś z tym zrobić ?
Zrozumieć zrozumiałem, ale na leczenie chyba nigdy się nie wybiorę. A Ty byłeś na leczeniu w jakimś ośrodku?
Bo napisales, ze byles na grupach, ale czy w ośrodku?
02 maja 2018AlienForms pisze: A ta droga to nie jest od tak, rzucasz i jest OK. To jest praca, przerabianie wszystkiego - całego siebie.
02 maja 2018AlienForms pisze: Powiedzieć, że warto walczyć o siebie zawsze to wiesz.... ładne, wyświechtane powiedzenie, jak milion innych szczególnie jak się nie jest w butach osoby której to dotyczy. Sam przez lata trzeźwości dawałem takie innym :)
Mam wrazenie, ze w jakims sensie szukasz wymówek i dajesz sobie przyzwolenie na ćpanie pisząc takie rzeczy.
Gdzie w rzeczywistości Twój czy mój przypadek nie jest wyjatkowy, miliony opiatowców było w gorszym położeniu niż Ty i ja, mieli podobne przemyslenia i zmagali się z tym samym. Wręcz przeciwnie, Twój przypadek jest do bólu sztampowy. I mój też.
Miliony opiatowców się zadłużyło, zniszczyło sobie zdrowie, straciło pracę, rozpadły im się rodziny i mieli "gen" uzależnień a mimo to wyszli z tego. Chociażby dlatego warto miec przynajmniej nadzieję.
Widzisz, post który skierowałeś do kolegi Nivea to też są wyświechtane rady. Przeciez kolega Nivea na pewno zdaje sobie z tego wszystkiego sprawę. I Ty tak samo jezeli byles w takiej sytuacji (a mowisz, ze byles), to musiałeś sobie zdawać sprawę z tego, że krzywdzisz dziewczynę.
No tylko wlasnie problem ze wszystkimi radami tego typu jest taki, ze najtrudniej je zastosowac na swoim przypadku
@nivea taki tip - przestań myśleć przez chwilę o sobie i o swoich potrzebach i zachciankach a pomyśl o tej dziewczynie, która nic złego nie zrobiła a ty ją krzywdzisz. Choćby samym kłamstwem. Nie jesteś przy niej sobą - grasz, udajesz, wcielasz się w kogoś innego. Jak chcesz ćpać to uwolnij ją od siebie i nie krzywdź dalej. A jak chcesz zmienić swoje życie, to podejmij męską decyzje. Nie za tydzień ale teraz. I nie bierz tego do siebie, bo zasadniczo piszę o sobie. Przerabiałem to przez całe życie i trochę lat mi zajęło, żeby zrozumieć jakim egoistycznym skurwysynem byłem, ile ludzi skrzywdziłem.... Nie, nie biłem nikogo, nawet nie zdradzałem. Wystarczyło, że sprzedawałem im swój fałszywy obraz, wciągając w swoją grę. Wystarczy, że zmarnowałem im czas i nerwy... Ja wybrałem ćpanie - ale z nikim się już nie wiąże.. Te kobiety zasługują na kogoś lepszego. A jak już się po jakimś czasie zorientują kim jestem, kopną w dupę to dopiero zaczynają się jazdy i obwinianie je za całe zło...szczególnie te mnie, biednemu żuczkowi wyrządzone... Bo ciężko przed sobą się przyznać, że się zjebało na całej linii.... najłatwiej kogoś za to obciążyć.
EDIT: i btw - jest dokładnie tak jak napisałeś - idę na łatwiznę, znajduje sobie wymówki żeby znowu nie stawiać czoła tym wszystkim rzeczą przez które trzeba przejść i które trzeba naprawić. Tak jest łatwiej, prościej. Szczególnie dla tchórza takiego jak ja - emocjonalnego. Do mordobicia to zawsze pierwszy ale przyznać się do kłamstwa albo wziąć odpowiedzialność za swoje czyny to ostatni. Tak się ma jak się jest niedojrzałym emocjonalnie człowiekiem - chłopcem w ciele meżczyzny. I tak będzie miało wielu którzy od młodości będą uciekać od emocji, życia i problemów czy nawet pozytywnych rzeczy ale wywołujących spore emocje w używki. Wtedy zatrzymujemy się emocjonalnie i rozwiązujemy wszystko przy pomocy substancji zewnętrznych. Jest chujowo alkohol, jest fajnie alkohol - bo zawsze może być jeszcze fajniej. Jest sprawa do ogarnięcia koda, trzeba zagadać z laską - majka.... cokolwiek..
W końcu trzeba te używki odstawić i się budzimy - trzydziestoparoletni ciałem i 18-sto letni duszą...
Wyczytałam wprawdzie, że skręt i THC to złe połączenie, ale może ktoś ma więcej doświadczenia w tym zakresie? Skoro ogólnie THC wykazuje działanie przeciwbólowe to nie powinno pomóc? Mam na myśli minimalne ilości.
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
nie ma po co kombinować, te niby "lecznicze" właściwości odpowiada nie THC, a CBD. jeśli chcesz to możesz się nim zainteresować.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Hunter S. Thompson Lęk i odraza w Las Vegas
na twoim miejscu zainteresowałbym się pregabaliną lub wypił parę browarów.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Tyle, że ja jaram nałogowo, więc czy mam skręta czy nie, to i tak pale :-) aczkolwiek zawsze trochę pomaga, dlatego mogę to polecić.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.