Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 468 / 25 / 0
jak wyżej 5-6 piw, ale takich 9%
W klipach możesz kurwa palić stuzłotówki
Z pożyczonym złotem i przy cudzych Mercedesach
Możesz pusty być i gasić te stylówki
Mnie to obojętne dzieciak.
  • 55 / 6 / 0
Czasem po 3-4 piwach nawet głowa była ciężka z rana, a czasem po duzej ilosci wszystko było ok. U mnie raczej zależało to od czestosci spozywania, po dłuższych przerwach organizm bardziej wrazliwy no i miałem wrazenie zawsze ze duza ilosc wypalonych fajek poteguje kaca
  • 33 / 2 / 0
U mnie nawet 2-3 piwka wypite w złych warunkach mogą wywołać lekkiego kaca. Przez złe warunki mam na myśli pusty żołądek i zerowe nawodnienie (oprócz piw) oraz szybkie tempo spożycia. Jeśli zadbam o to by warunki były przeciwieństwem tych złych to większe ilości alkoholu żadnego kaca nie spowodują.
  • 468 / 25 / 0
Si, sinior, najgorzej walić na pusty żołądek, wtedy piwa faktycznie jadą kichy równo i samopoczucie jakieś takie chujowe, i głowa potrafi rozboleć, zgadzam się z Tobą :) Pozdrawiam.
  • 100 / 14 / 0
Mnie alko morduje dnia następnego już przy 3-4 piwie. Nawet jak się nawadniam wraz z elektrolitami zanim pójdę spać. Elektrolity i woda na pewno za to chronią pikawę, bo przynajmniej nie mam zwiększonego tętna i śpię nieco lepiej dzięki temu.
  • 1864 / 699 / 0
3 piwa to ja kiedyś do śniadania robiłem, kac to po kilku setach był.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 468 / 25 / 0
@LOBO87 - Tak, ja wiem, ale chodzi o to, że przy niesprzyjających warunkach, potrafi się lekki ból głowy pojawić nawet po dwóch piwach jak kolega wyżej napisał, nie mówimy tutaj o jakimś kurczę kacu, tylko o dyskomforcie :)
  • 1864 / 699 / 0
No nie przeczę, ja mam na myśli kaca typowego już ;)
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 468 / 25 / 0
A to kac typowy, to najgorszy występuje u mnie na przykład jak cały dzień walę tu seteczkę, tam dwuseteczkę (szczególnie tych kolorowych wódek) :D Pozdro ;)
  • 1864 / 699 / 0
No, kurwa znam ten system, te seteczki tu i tam, najbardziej zdradliwe :D Pozdro ;)
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
ODPOWIEDZ
Newsy
Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.