Chciałem zapytac, co grozi za sprzedaż komus Tramalu 100, Tramalu 225 mg. Nie wiem czy bylo juz tego typu pytanie, wiec prosze o nie mieszanie mnie od razu z blotem.
Mam np blister Tramalu, wystawiam go w necie,ktos sie zglasza, zawoze tej osobie lek. Owszem, udaje sie, ale mozna z czasem trafic na wystawke. Co grozi? Bede wdzidczny za odpowiedzi :-) :-) :-)
Zgodnie z art. 124 ustawy Prawo farmaceutyczne kto wprowadza do obrotu lub przechowuje w celu wprowadzenia do obrotu produkt leczniczy, nie posiadając pozwolenia na dopuszczenie do obrotu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
No co za pytanie, lek jest na receptę, nie masz uprawnienia do jego udostępniania (chyba, że w szczególnym przypadku) ani tym bardziej sprzedaży, bo na to monopol ma wiadomo kto.
Co grozi za popełnienie przestępstwa? hmm..
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
Na forum tez jest masa agentów.
Teraz mam zaufanego sprzedawcę i nigdy nie otwieram na poczcie.
Jeśli się nie było karanym za sprzedaż wcześniej, to zapewne wyrok w zawieszeniu, grzywna i ewentualnie inne sankcje.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.