Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 223 / 33 / 1
[mention]314159[/mention] SSRI nie mają potencjału rekreacyjnego. Brać doraźnie, bez wskazań to głupota. Nudności bardzo możliwe, że przez sertralinę.
Narkotykom mówię nie wiem. Nie odpowiadam na pytania o źródła na PW.
  • 1599 / 47 / 0
Czy triticko jest lepsze na sen od mianseryny bo brałem mianserynę nawet w dawce 60 mg i mnie nie usypiała, a teraz biorę chlorprotixen w dawce 150 mg i muszę się męczyć 2 H zanim zasnę, a jak łączyłem chlor z mianseryną to miałem syndrom niespokojnych nóg.
  • 223 / 33 / 1
Dla jednych lepsza, dla drugich gorsza. Musisz sam spróbować. Od siebie na sen polecę lewomepromazynę i kwetiapinę
Narkotykom mówię nie wiem. Nie odpowiadam na pytania o źródła na PW.
  • 7 / / 0
Czy po długotrwałym (1-2 lata) zażywaniu antydepresantów mózg wraca powoli do "normalnego" funkcjonowania, czy jednak jest jakaś usterka na zawsze?
  • 8103 / 909 / 0
Powoli wraca.Na to trzeba czasu.Dobrym pomyslem jest wziac sie za jakis sport.Np: bieganie czy jakies cwiczenia w domu - nie musimy nic placic a mozg wroci na wlasciwe tory.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 124 / 16 / 0
08 kwietnia 2018kalorne pisze:
Czy po długotrwałym (1-2 lata) zażywaniu antydepresantów mózg wraca powoli do "normalnego" funkcjonowania, czy jednak jest jakaś usterka na zawsze?
Mózg jest na tyle niezwykły, że potrafi nawet po wielkim urazie odzyskać część sprawności tworząc nowe szlaki i połączenia. O ile dana osoba tego chce, by zdolności powróciły. Proponuję zacząć od lekkich nootropów takich jak winpocetyna i piracetam.
Uwaga! Użytkownik elonmusk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 699 / 0
Cierpię na F41.0 zaburzenie lękowe z napadami lęku, zalecenie psychiatry zero kofeiny. Biorę klomipraminę, ale w ciągu dnia robię się senny. Jak myślicie czy powrót do picia yerby, zaburzy mocno terapie?
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 322 / 36 / 1
Niestety ale kofeina u osób cierpiących na napady lękowe zwiększa częstotliwosć napadów. Więc jeśli chcesz ogarnąc to porządnie to nie pij tego. Źeby złapać trochè energii przyda sie na pewno sport, odpowiedni sen i dieta która zaspokoi dziennie zapotrzebowanie na wszystkie minerały i witaminy.
Z czasem klomipramina powinna mniej usypiać. Ile i o jakiej porze to bierzesz?
What's left of me?
  • 1864 / 699 / 0
Rano 37,5mg wieczorem 150mg.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 134 / 6 / 0
Jak mam przejsc z paroksetyny 20 mg dziennie na 100 mg serty ? Z dnia na dzien ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.