Written by codeine
Version 1.0
Źródeł nie podaję, bo byłem naćpany i nie pamiętam skąd brałem informacje. Generalnie z kilku plików PDF i z wikipedii zagra(ma)nicznej.
a) Leki przeciwartrmiczne:
* Amiodaron (Amiokordin, Cordarone, Opacorden)
* Chinidyna (Chinidinum Sulfuricum)
* Propafenon (Polfenon, Rytmonorm)
b) Leki przeciwdepresyjne SSRI/SNRI:
Ułożone w kolejności od najsilniej blokującego CYP2D6 do nasłabiej blokującego tenże enzym.
* Paroksetyna (Paxtin, Rexetin, Seroxat)
* Fluoksetyna (Andepin, Bioxetin, Seronil)
* Citalopram (Aurex, Cipramil, Cital)
* Sertralina (Asentra, Stimuloton, Zoloft)
* Wenlafaksyna (Effectin ER, Velafax, Velaxin)
c) Leki przeciwdepresyjne DRI, TLPD, iMAO:
* Bupropion (Zyban)
* Klomipramina (Anafranil, Hydiphen)
* Dezypramina (Petytyl)
* Moklobemid (Aurorix, Mobemid, Moklar)
d) Antyhistaminy:
Zwiększają sedację, ale osłabiają euforię!
* Chlorfenamina (Tabcin Trend, Gripex Noc, Grippostad)
* Cymetydyna (Altramet, Cimetidinum)
* Difenhydramina (APAP Noc)
* Dimenydrynat (Aviomarin)
e) Neuroleptyki:
Zwiększają sedację, ale osłabiają euforię!
* Chlorpromazyna (Fenactil)
* Haloperydol (Haloperidol)
* Lewomepromazyna (Tisercin)
* Perfenazyna (Trilafon)
* Tiorydazyna (Thioridazin)
f) Inne:
* Kokaina
* Metadon (Methadone Hydrochloride)
* Ranitydyna (Ranigast)
kurzowy pisze: codeine, moze w takim razie uaktualnij tamten faq, bo jest w nim jednak troche info ktorego tu nie ma. albo po prostu zrob z dwoch jeden
Sam rozpuszczałem durne teksty w stylu Aviomarin wzmacnia kodę i tym podobne brednie. Teraz biorę bez żadnych antyhistamin i jestem lepiej porobiony pod względem euforycznym (ale mniej "ujebany"/stoned), niż bym brał z Avio. Wniosek jeden - do dupy z tymi antyhistaminami.
Aha, z jednym się mogę zgodzić - osłabiał działanie euforyczne.
Hm wygląda na to że na jedno wychodzi.
Jak ktos woli, to niech wrzuca dalej ale tutaj najpiękniejsza jest euforia.
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
Thio jest najprawdopodobniej bardziej szkodliwy, i tyle (tak mi się wydaje). Kodę biorę obydwoma sposobami, różnic ogromnych nie ma. A z avio to tylko przed podróżą - z wiadomych względów (wtedy tez z reguły thio, a po nim zawsze chce mi sie bełtać). Ale fakt, bardziej opłaca się kupić dodatkowe opakowanie antka, niż pieprzony aviomarin za 5,80.
codeine - jak tam twój nowy faq? czekam z niecierpliwością,
Hurra, diese Welt geht unter
jacok pisze:codeine - jak tam twój nowy faq? czekam z niecierpliwością,
Myślę, że w weekend się uda znaleźć trochę czasu. Ogólnie informacje mam już przygotowane, trza to tylko skleić do kupy :)
Cierpliwości.
wedlug bluelighta nie ma szans na dzialanie kodeiny przy antydepresantach, wszyscy tak twierdza, co niestety sprawdza sie i w moim przypadku.
Codeine ale Ty cpasz kodeine na sertralinie normalnie? jakim cudem?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.