Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 16 / / 0
Mnie najbadziej wytłumiła fluoksetyna. Autentycznie czułem się jak jakiś kurwa robocop, maszyna bez uczuć. Nic mnie nie wzruszało, nie denerwowało itp.
  • 9 / / 0
27 stycznia 2018kuniqs pisze:
Nie, jest nim downregulacja receptorów 5-HTa1
Masz jakieś źródła na to? Bo mam problem z brakiem emocji i szukam rozwiązań.
  • 85 / 3 / 0
Źródeł nie mam, ale wiem że receptory 5-HT1a odpowiadają za kalibrację wyrzutu serotoniny w komórkach mózgowych a niszczenie ich przez antydepresanty powoduje nadmiar serotoniny i w konsekwencji mniejsze poziomy adrenaliny i dopaminy.

EDIT: przypomniałem sobie, że 5-HT1a odpowiada też za stymulację wyrzutu dopaminy, więc downregulacja tego receptora powoduje niższy poziom dopaminy w mózgu.
  • 1277 / 130 / 0
Ankskolitycznie sedatywnie fluvoksamina dawki 200-300mg lepiej na mnie
działa niż 60mg paroksetyny.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.