Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 8103 / 907 / 0
Po 150 mg nie stanie sie nic a zwlaszcza jak lekarz zapisal to lepiej wie niz cpuny na forum.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 444 / 30 / 0
UJebany

Hehe, raz a konkretnie :)

Koledze z posta wyżej też dziękuje za info :)
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1095 / 34 / 0
13 marca 2018UJebany pisze:
zwlaszcza jak lekarz zapisal to lepiej wie niz cpuny na forum.
Błędne rozumowanie. Widać tendencyjne myślenie, a bo jak lekarz to wszystko wie najlepiej.
Akurat w odniesieniu to praktykantów z tego forum to forumowicze są bardziej kompetentni %-D

A ktos pytał o neuroleptyki i trramca to może być nawet jakaś pozytywna synergia.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 1016 / 97 / 0
Teoretycznie możesz dostać drgawek od 50mg nawet, kto to wie? Szanse rosną z dawką, ale nie ma 100% bezpiecznych dawek jak nie masz benzo do tego. A argument "ja tak robiłem i żyję" to polecam zastosować i spróbować skoków z samolotu bez spadchronu bo pewnie też ktoś przeżył. Zdajcie relacje jak wam poszło później. Zespołu serotoninowego sam trampek raczej spowodować nie może, chyba że jesteś na jakichś lekach a o tym nie wspomniałeś.
The child is grown
The dream is gone
  • 444 / 30 / 0
Nie chodzi o mnie, dla mnie tramadol to za gruby kaliber, tym bardziej, że rzuciłem klonazepam. Moj kolega dostał to od rodzinnego, z trudem przekonałem go aby nie brał więcej jak jedną tabletkę / na mnie rok temu działało bardziej jak speed ale nigdy nie dostałem drgawek.
Martwię się o niego, zespoł serotoninowy i padaczkę bo chciał zarzucić 300 mg tramadolu o przedłużonym działaniu.
Na szczęście, dałem mu do poczytania posty z forum nt przedawkowania i oiomu.
:/ szkoda mi chłopaka bo chyba od Tramalu do heroiny to niedaleka droga, choć mogę się mylić, bo w tych sprawach jestem zielony ( opioidy/ opiaty).
Uwaga! Użytkownik Thomas12 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 657 / 93 / 0
podobnież, wedle lekarzy, nie da się wytańczyć przy dawkach do 400 mg dziennie, inaczej by sami musieli włączać benzo do leczenia, no ale jak się nadużywa, to czort wie
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 444 / 30 / 0
Dzwoniłem teraz do niego, na szczęście nic mu nie jest poza tym, że nabrał speeda. Czy też doznawaliście takiego odczucia? Może jest to reakcja paradoksalna Tramalu?
  • 318 / 23 / 0
Pobudzenie i chęć robienia wszystkiego to norma - po prostu dobrze się czuje. Serotonina w mózgu pobudza synapsy i stąd ten spid. U mnie to standard, głownie po to biorę.
Nie musicie mieć obowiązkowo benzodiazepin. Wystarczy lek przeciwdrgawkowy np: Dephakina 600mg lub Lamilept 200mg do 400-500mg tramadolu. Sprawdzone wczoraj. Czułem się rozdygotany. Nogi mi się zaczęły trząść u fryzjera, aż mi głupio było. Wyszedłem, zajechałem do domu zażyłem 200mg Lamileptu(lek przeciwdrgawkowy-nie benzodiazepina) i po pięciu minutach rozdygotanie ciała i trzęsienie nóg znikło jak ręką odjął. Dlatego nie wjebanym jeszcze w bz, zawsze zaproponuję inny lek przeciwdrgawkowy, ale nie z kręgu benzo.
Uwaga! Użytkownik psycholek1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 444 / 30 / 0
Przeżył, speeda miał niesamowitego :)
Dałem mu pregabalinę z jej właściwości przeciwdrgawkowych a dla mnie z wyjścia z klona. Mija tydzień stabilizacji, u niego na szczęście nic niepokojącego się nie pokazało :)
  • 781 / 45 / 0
Rano 1g tramca z 2mg klona w południe wypadło tak że ktoś wpadł nowym paleniem i przyjołem na płucko ładnego bucha wcześniej popijając piwka o 20:30 wjechało 300mg kody jest świetnie. O 22 znowu tram 800mg i 2mg klona. Na jutro zostało mi ostatnie 400mg które to z testuje z zachwalanym miksie z kawa i papierosem.
Zablokowany
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.