Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5172 / 905 / 0
w plastikiu nie trzymaj bo zacznie jesc butelke. Only HDPE albo szklane naczynie. wszelkie PP , PET sa do dupy.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3649 / 996 / 2
1. Czy można stosować GBL jako lek przeciwlękowy, jeśli fenibut wywołuje na mnie reakcję paradoksalną - pogłębia lęki?

2. Jaki jest potencjał uzależnienia w przypadku mikrodozowania co jakiś czas w bardzo stresujących sytuacjach?

3. Czy mikrodozowanie jest możliwe i czy ma jakikolwiek sens? Jeśli tak, to w jakich dawkach? Czy należy to odmierzać pipetą automatyczną, czy jest jakiś inny sposób?

4. Chcę zaznaczyć, że brałem najdłużej prawie 2 miesiące codziennie lorazepam praktycznie nie przekraczając dawki 1mg/d, odstawiłem w ciągu 1 dnia bez spektakularnych efektów ubocznych nie licząc 5h ataku paniki. Nigdy nie stosowałem benzodiazepin jako środka relaksacyjnego i nie czuję potrzeby ich brania. Czy GBL może wywołać - przy stosowaniu jedynie terapeutycznym - silne uzależnienie?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 542 / 37 / 0
Jak czesto zamierzasz to stosować?

W sumie wszystko zależy od nastawienia, podejscia i przyzwyczajenia.

Jesli bedzisz stosować tylko do konkretnych sytuacji to jak najbardziej jest mozliwy uzytek bez uzależnienia. Grunt to zelazne zasady i nie wrzucanie "ot tak sobie - bo nudno".

Raz w tyg. jest dość bezpiecznie.
  • 3649 / 996 / 2
Raz na miesiąc. Mogę odmierzać w granicach od 20ul do 200ul. Nada się?
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 542 / 37 / 0
0.9-1,4ml to jest opcja dla ciebie a nie jakies mikromililitry.
  • 574 / 10 / 0
czy jest mozliwe ze dlugie picie w ciagach przez dlugi czas moglo uszkodzic trzustke? czy tam w ogole GBL nie trafial? bo mnie cos pobolewa podbrzusze, jakby nerki, trzustka cos kolo tego, czasem moze plecy, nic mi sie nie chce, oslabiony jestem, apetyt niet?
  • 542 / 37 / 0
^ nie ma opcji, ze to zwiazane z g
  • 574 / 10 / 0
czyli litry wypite przez lata nerki trzustke watrobe ominely? to gdzie sie ten GBL w organizmie rozkladal? bo tego najwiecej przerobilem w zyciu
  • 3362 / 353 / 0
GBL jest trawiony w zoladku przez enzym laktonaze do GHB. GHB jest rozkladane do m.in. kwasu bursztynowego, ktory jest wydalany w moczu.
  • 55 / 6 / 0
czym to odmierzac jesli nie zwykłą strzykawka? Zeby materiał nie rozpuszczał sie
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.