Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 22 / 1 / 0
Czy na dokładnej morfologii, wymazie mogą wyjsc narkotyki? tzn przykladowo lekarz bieze badania cos jest powiekszone w chuj wiec ten pan bral to i to, jest taka mozliwosc? szczegolnie przy opiatach.
Uwaga! Użytkownik addict nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
Prawdopodobnie tak, mi lekarz powiedział kiedyś ze pale papierosy gdy spojrzał na wyniki więc się nie zdziw. Ale jest zawsze inne wytłumaczenie, taki test nie daje stuprocentowej pewności a jedynie moze wskazywac że czegoś używasz.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 507 / 11 / 0
Wymaz, jaki wymaz? Morfologia jest robiona z krwi.
Nie ma możliwości żeby jakikolwiek narkotyk Ci wyszedł, pod tym kątem robione są specjalne badania.
Morfologia sprawdza erytrocyty, krwinki czerwone, limfocyty, trombocyty itede, itede. Czyli coś, co nie nic z tym współnego.

Jeśli nie wierzysz: sama poszłam na pełną paletę badań (nie tylko na morfologię) po dxm i kodeinie wręcz ledwo się wlecząc - nic nie wyszło.
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Od fajek ma się zagęszczoną krew - po tym pewnie poznał.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 181 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mirror »
ja miałam wczoraj pobieraną krew 4 godziny po podaniu metkatynonu i.v. i morfologia idealna, a sód, potas w górnych granicach normy %-D

a bałam się bo krew bardzo ciemna była.
Nigdy nie żałuj, że zrobiłaś cokolwiek, jeśli robiąc to byłaś szczęśliwa.
  • 17 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Snajperov »
co to za bzdury w ogole? ja swego czasu bywalem w szpitalu niemalze codziennie (na oddziale dziennym onkologicznym), przychodzilem najarany i nikt nic nigdy nie wiedzial! w morfologii nigdy nic takiego nie wyjdzie, trzeba specjalne odczynniki dodac. w morfologii automat liczy na obrazie mikroskopowym ilosc wszystkiego we krwi. lekarze lubia byc szanowani i typek pewnie zobaczyl ze zolte zeby masz, paznokcie nie takie, zimne rece albo cokolwiek i poznal ze palisz szlugi, a potem taki txt zarzucil z powietrza zeby Cie zaskoczyc
  • 911 / 206 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
Na podstawie stężenia enzymów wątrobowych (ASPAT, ALAT) można wnioskować o sprawności wątroby (jak męczysz wątrobę dragami to będziesz miał je ponad normę). Poza nimi to rzadko jest związek między elementami morfotycznymi krwi a braniem.
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: leśnik »
Prawda tkwi w kupie.
Uwaga! Użytkownik leśnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 203 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: kacyk »
nawet w zwykłym badaniu krwi wykryją ci narkotyki! a za posiadanie narkotyków(nawet w krwi) grozi 18 lat łagru na syberii! z codzinnym biczowaniem łańcuchami zajebanim z obory od byków w ramach rozrywki
https://www.youtube.com/watch?v=83y3K0OH2XM
  • 22 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: addict »
Mam pobieraną krew i robiony wymaz z nosa co 3-4 tygodnie. Morfologia NIC nie wykarze, lecz tak jak powiedzial kolega @dajmon ASPAT i ALAT mogą być ponad normy jeżeli katujemy wątrobe świństwem (i tak też u mnie było, mialem te dwa powyzej normy ;) )
Uwaga! Użytkownik addict nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.