Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 16 / 3 / 0
to taśma izolacyjna obkleiłem żeby nie rosły mi po bokach, a wyjąłem raz by wylać w foli nadmiar wody który tam był bo pomyślałem że rzeczywiście to może być przez zbyt dużą wilgotność. Co do gatunku wiesz może jaka to odmiana? Sorki na następny raz zapamiętam ;) :hug: scalam------------------------------------------------------PE, thai albo ecuador jedyne podobne lecz moje w innym kolorze. Jak myślicie?
scalilam, jeśli masz możliwość edytuj post a nie post za postem ,poczekaj ktoś ci jutro odpisze albo w nocy bo tak jest spam
AnnaS.

Największy tajemniczy grzybek :old: ma 10 cm (dzis 8.00) wczoraj o 12:00 miał 5 cm.
Dzień 13
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 3651 / 999 / 2
albino?
sky is the limit
  • 3497 / 741 / 9
[mention]hiperkotekma[/mention]

I co, jak Ci to finalnie wyszło?
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Też jestem ciekawa jak poszło. Dzisiaj dostałam growkit z Mckennaii i kilka godzin temu zalalam wodą. To moje pierwsze grzybki będą.
  • 16 / 3 / 0
Nie było mnie długo, sprawy ważniejsze. Nie wiem ile gram ale na oko z 2 rzutów około 30-35gram suchego.
  • 16 / 3 / 0
Odświeżam temat, ktoś wie jaka to odmiana ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 240 / 43 / 0
Psilocybe cubensis ;]
To może być właściwie cokolwiek, poza albino a+. Na tym etapie trudno poznać, a jak będą duże - to też będzie ciężko.
Uwaga! Użytkownik Makrela nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Słuchajcie, to jak z tymi growkitami: czy wystarczy zgodnie z instrukcje nasączyć wodą, potem dolać wody do wora i trzymać aż do zbiorów, czy też dodatkowo wachlować i spryskiwać?
  • 3651 / 999 / 2
Wachlować i spryskiwać dwa razy dziennie.
sky is the limit
  • 2 / / 0
Co do wachlowania - rozumiem, trzeba usuwać CO2 i dostarczać tlenu - tyle, że wachlowaniem zwiększamy ryzyko infekcji.

Ale po co spryskiwanie, skoro na dnie worka jest woda? I jak spryskiwać, żeby nie uszkodzić grzybni? Wnętrze foliowego worka? W nim przecież jest już woda?

Przepraszam, jeśli pytania są gupie, ale jestem totalnym nowicjuszem.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.