Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 920 / 162 / 0
W przyszlym roku planuje wyjazd do Holandii w celach zarobkowych, mieszkaniowych itp. zamierzam tam spedzic sporo czasu ,a mozna go przeciez ciekawie wykorzystac (uprawa). No i tu sie pojawia pierwszy problem czy uprawa konopii indyjskich jest legelna czy nie. Czy jest moze limit roslin, ktore moze uprawiac jedna osoba? Pytam bo niedawno przeczytalem cos takiego: http://www.haszysz.com/index.php?subact ... om=&ucat=1&
i nie zgadza mi sie jeden fakt: w Holandii zatrzymano kogos za uprawe marihuany. Moj kolega z NL tez mi mowil ze jego ziom mial zasadzona gande w domu, ale juz nie uprawia bo ma klopoty z psiarnia bo mu wpadli na chate. W watku mozna tez napisac jakie ciekawe substancje sa dostepne w Holandii legalnie bo z tego co sie orientuje to grzyby wycofuja albo juz wycofali z obrotu. Jak to jest z kupnem weedu w ilosci wiekszej niz 5 gie i czy zeczywiscie mozna za to miec klopoty. Czy policja ma takie same prawa co w Polsce? Obilo mi sie o uszy ze nie moga nikogo trzepac na ulicy czy to prawda?

z gory dzieki za odpowiedzi.
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Z tego co wiem to na uprawę trzeba mieć pozwolenie.

Teoretycznie większych ilości (5g<) zakupić nie można, aczkolwiek nie powinno być z tym problemu.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 920 / 162 / 0
weed mozna kupic w roznych cofeshopach wiec nie ma problemu z tym zeby kupic powyzej 5 gie (kupowalem w 3 roznych) bardziej chodzi mi o to czy pieski nie beda robily problemow jak np. zatrzymaja mnie do kontroli z 20 gramami shitu.
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 985 / 92 / 0
W watku mozna tez napisac jakie ciekawe substancje sa dostepne w Holandii legalnie
W smartshopach mozna dostac legalne odpowiedniki extazy, speedu (ogolnie stymulanty jakies), grzyby, afrodyzjaki.. hmm.. dokladnych nazw nie znam i ich składu. Salvie tez idzie kupic.

Jak bylem w te wakacje w Holl to szło dostac grzyby jeszcze, a teraz to nie wiem jak z tym jest... lepiej zeby byly, bo mam zamiar ich sprobowac w nastepne wakacje w holl :-)
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 460 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
W jednym coffee shop'ie można kupić do 5g, ale za posiadanie do 30g nie ma przypału ( przynajmniej tak mówili mi Holendrzy w marcu).
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 196 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: zrytyberet »
[quote="narcotic_dream"]

Jak bylem w te wakacje w Holl to szło dostac grzyby jeszcze, a teraz to nie wiem jak z tym jest... lepiej zeby byly, bo mam zamiar ich sprobowac w nastepne wakacje w holl ]

Grzyby z tego co wiem niedawno zostaly wycofane ;)
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 920 / 162 / 0
no tak w smartshopach jest w huj roznych roslinek w jednym znalazlem nawet "poppy seeds" i byly chyba wysoko morfinowe ale glowy nie dam. salvia tez byla, HBWR i grzyby ale niestety nie mialem wystarczajaco pieniedzy. a jak z tryptaminami i tego typu sprawami? ktos sie orientuje czy mozna dalej uprawaiac grzyby bo z tego co mi wiadomo nie mozna jedynie sprzedawac owocnikow w sklepach wiec odciski pewnie dalej sprzedaja.
  • 985 / 92 / 0
zrytyberet:
Grzyby z tego co wiem niedawno zostaly wycofane
To mnie kuźwa pocieszyłeś... Jeszcze w wakacje mi typ ze smartszopu pokazywał. I lipa :-(
policjantzbyszek88@tutanota.com [H]R Crew
  • 122 / 2 / 0
Z tym kupnem powyżej 5 g to różnie bywa. A przeważnie bywa że nie chcą sprzedac powyżej 5 sam się o tym przekonałem, jak gościu w coffeshopie z wielim strachem w oczach gestykulował że go pilicja przetrzepie i ni chuja nie sprzedał więcej niż 15 (było nas 3).
Uwaga! Użytkownik pan_z_problemem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
serio roznie bywa. pewien kolega znajomego szwagra zza ulicy od strony łest-sajdu opowiadal, jak to jednego dnia trzykrotnie nawiedzial jeden holenderski przybytek robiac zakupy dla calej swojej brygad. za kazdym razem zostawial grubo ponad 100 ojro i wychodzil z tamtad z grubo wypchanymi kieszeniami.

przychodzi klient do kofiszopu i chce kupic 20g ziela...
to troche jak polski motyw: przychodzi 16-17latek do sklepu i prosi o piwo - sprzedawca dyryguje.
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.