Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 3497 / 742 / 9
Coś Ci się jebie. Niepotrzebnie ciągle wyjmujesz i robisz foty. Narażasz grzyby nawet swoim oddechem na infekcje. Chyba, że robisz to w masce chirurgicznej.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 3 / 0
Robie foty jak wachluję , zobaczymy czy urosną. Jeszcze takie pyt od pinów do zbiorów ile dni 3-4?
  • 380 / 89 / 0
Sinieją bo je dotkłeś albo w inny sposób naruszyłeś. Nie nastawiaj sie na duże plony widać że kiepsko z nimi. Maksymalna higiena przy grzybkach to podstawa a ty biorąc growkit w ręce go mozno narażasz na zakażenie. Nie wyjmuj go przy wachlowaniu i wachluj częściej bo mają za wilgotno, może coś jeszcze z tego będzie.

Masz fotke, w takim momencie możesz zbierać gdy kapelusz oderwie się od tej osłonki

https://www.duckduckgo.pl/search?q=psilocyb ... kiBKkKky2M:
:fuj: :fuj: :fuj:
  • 16 / 3 / 0
okej to od dziś wachluję nie wyjmując, i już nie psikam po ściankach dam znać jutro co i jak :P Dzięki za info [Edi.] chciałbym zaznaczyć cze jest dużo więcej pinów i resztą wygląda normalnie bielutki są , prawdopodobnie je naruszyłem po pijaku nie doglądajcie grzybów :old: :D
  • 997 / 99 / 0
Nie wyjmuj z torebki - spryskaj raz dziennie ( zreszta musisz widzieć - woda sie skrapla na ściankach torebki - masz 100% wigotności ( +\- )
Nie dmuchaj do wora , musi być sterylnie. Już to pisali Ci wyżej.

Naprawde proste - ja nie wiem jak można zjebać gotowego Gboxa.
  • 3497 / 742 / 9
Ja myśle, że i tak to już jest fiasko.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 997 / 99 / 0
Niech daje znać co jakiś czas - zobaczymy.
  • 3497 / 742 / 9
Może one po prostu nie lubią być w "świetle reflektorów"?
  • 16 / 3 / 0
10 dzień.
Widzę tu masę ekspertów z pierwszej łapanki, którzy nie wyjaśnią co może być nie tak tylko napiszą nic z tego nie będzie.. za rady z wyjaśnieniem dziękuję. Chciałem tez polecic sklep grzyby bo wysłali mi prezent a w nim growkita mckenaii prawdopodobnie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2018 przez AnnaS, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zakaz handlu na forum / Ale hodowli kibicuje.
  • 16 / 3 / 0
Dzień 11
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.