Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 196 / 0
C9H13N pisze:
Ok,

a selegilina brana tylko jako dodatek do PEA będzie wykazywać właściwości antydepresyjne? Nie chcę potem jakiś powikłań jeśli ją odstawię lub jak wcześniej wyjem PEA.
Tak, jest przeciwdepresyjna (choć zdania są mieszane) i neuroprotekcyjna.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 196 / 7 / 0
CCLight pisze:
I który z tych efektów zamierzasz wykorzystać do dopingu? Ochronę wątroby czy zwiększenie poziomu BDNF w hipokampie? Próbowałeś się stymulować kurkumą? Przypominam o czym jest ten temat, bo widzę nadal większość osób nie potrafi czytać - DOPING MÓZGU - nie cudowne właściwości ziół i przypraw na stan skóry na kutasie.

Dla mnie zestaw pieprz i kurkuma owszem działa bardzo pobudzająco - smak i zapach tego syfu daje mi takiego kopa, że nosi mnie dobrą godzinę :D
Ani jedno ani drugie.Ale chociażby stymulacje o której wspomniales sam i tym samym zaprzeczyłes sam sobie :-D .Pozatym chociażby zwiększenie dopaminy i serotoniny.Zresztą nie kumam o co Tobie chodzi ? o to ,że kurkuma ma więcej właściwosci leczniczych typu odwraca skutki stresu, działa anksjolityczne a nie o to ,że sama w sobie dopinguje mózg u ludzi w 100% zdrowych ?
Never give up !
  • 200 / 3 / 0
Bover0 pisze:
CCLight pisze:
chociażby stymulacje o której wspomniales sam i tym samym zaprzeczyłes sam sobie :-D
Oj Szerloku... Próbowałeś stymulacji kurkumą czy powtarzasz? Stymulowanie się kurkumą to jak uzupełnianie witamin piwem. I tu jest właśnie problem. Ktoś robi badania i w podsumowaniu pisze "subtancja X wspiera wydajność Y". Tylko nie jest kurwa łaskaw dodać, że o 0,5% i jest pierdyliard innych rzeczy, które nadają się do tego lepiej. Ale barany czytają bez zrozumienia, ładują kurkumę i wmawiają sobie bóg wie jakie efekty (vide furora jaką zrobiła tu kreatyna, przypomnę - spiduje, wspiera pracę mózgu, uwaga czasem wywołuje schizy - gdyby wcześniej przeczytał o tych efektach uważałbym na nią bardziej) ;)
  • 1472 / 196 / 0
A ja mam feedback z użytkowania Tramalu do dopingu wraz z NDRI lub bez.

Komponuje się dobrze z metylofenidatem/etylofenidatem lub PEA, wyłącza wszelkie lęki/niepokoje/przestymulowanie (już od 50 mg), od 150 mg daje lepszy humor, mniej zmartwień, bardziej wyluzowaną gadkę i nawet wzmacnia spid (noradrenergicznie), ale elokwencja spada, kojarzenie też mocno w dół, szczególnie po kilku dniach używania. Np. ciężko przypomnieć sobie jakieś słowo, które na stymulancie samym wchodzi od razu.

Na dodatkowy plus zwalnia pracę jelit po stimach, ale na to samo wystarczy 1/4 dawki loperamidu i działa dłużej :)
Ogólnie zbyt wiele minusów. Zostawiam tylko na sytuacje kryzysowe (silne przestymulowanie).

Sam jako opio jest przyjemny i dużo lepszy niż koda, gdzie jedyne co czuć to relaks, ale i straszne ogłupienie. Tutaj tego ogłupienia nie ma i nie ma aż takiej sedacji mimo uspokojenia. W niskich dawkach nie tumani jak niektóre benzo itp.

edit

Aaa i tramal bardzo silnie powoduje takie uczucie zamotania, brkau zdecydowania, tak jak ma większość ludzi na co dzień.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 335 / 1 / 0
2 razy w tygodniu mam taki ''szalony dzień kakao'' wtedy spożywam ok 100 gram i jedno mleko. Czy jest to w miarę ok?, czy popadłem w kolejną skrajność?
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
  • 3362 / 349 / 0
Co ty, ja codziennie pije kilka kubkow kakao, tylko ze z woda. Lubie po prostu.
  • 190 / / 0
Obecnie suplementuje się w następujący sposób: 2x chela mag b6 (500mg czystego magnezu łącznie), omega -3 1,3g, noopept 3x15mg, Mental Focus 3x dziennie (skład: 375mg ALC, 375mg l-tyrozyny, 50mg bezwodnej kofeiny w jednej tabletce), żeń-szeń vita complex firmy olimp. Skończy mi się to wszystko za jakieś 20-25 dni. Jak noopept mnie nie weźmie to planuję zostać przy tym wszystkim co napisałem wyżej poza mental focusem i kupić w proszku: bezwodną kofeinę + ALC/l-tyrozynę/acetyl-l-tyrozynę (nie wiem co najlepsze z tego będzie) doradzicie ?
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 349 / 0
kofeina bezwodna 50-200mg jednorazowo + l-teanina 100-200mg, do tego cdp-cholina albo ALCAR. Najlepiej obydwa warianty, abys mogl sie zdecydowac ktore bardziej ci pasuje. CDP-cholina ma jeszcze kilka innych pozytywnych skutkow, o ile dobrze pamietam podnosi lekko dopamine, ale moge sie mylic.
  • 190 / / 0
l-teanina i dhp cholina - co to takiego ? czyli ALCAR będzie najlepsze z tych trzech wariantów tak ? Wszystko będę brał z prochów myprotein. Zalecana zdrowa dawka kofeiny to 400mg - to ma się tak samo do bezwodnej kofeiny ? Chcę po prostu dobry i mocny zestaw który starczy mi na długo i nie wyjdę na tym drogo. Noopept chyba sobie odpuszczę jednak ten mental focus w którym jest alc i l-tyro z kofeiną mocno na mnie działa. (zwykła kawa na mnie w ogóle nie działa).
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 349 / 0
L-teanina to aminokwas, ktory wystepuje naturalnie w herbacie. Dziala synergistycznie z kofeina: poteguje koncentracje i stymulacje, jednoczesnie lagodzac stres wywolany przez kofeine.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.