Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Czy jeśli MEN wprowadziłoby nowy przemiot, to czy
Powinien być zdawany na maturze jako przedmiot obowiązkowy
33
26%
Powinien być zakwalifikowany jako przedmiot dodatkowy
14
11%
Powinien być przedmiotem, na który chodzą tylko ci, co chcą
23
18%
Nie wiem
0
Jestem teraz naćpany i mam na to wyjebane
11
9%
Moja stara powinna tam chodzić
45
36%

Liczba głosów: 126

ODPOWIEDZ
  • 5299 / 106 / 0
WoN
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Ćpunko i Ćpunie!

Czy uważacie, iż powinien powstać przedmiot w liceum "Wiedza o Narkotykach", który to miałby za zadanie
porządne (nieprzekłamane) wyedukowanie młodych Polaków w naszej kochanej dziedzinie sztuki?
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1047 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
zaznaczyłam ostatnią odpowiedź bo w sumie to ja sobie hypera poczytm i wiem co mam wiedzieć ale starsze pokolenie i inne ciemnoty powinny takowy kurs, szkolenie, lekcje zaliczyć, a co!
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 199 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Xavi »
Może ,ale i tak nie powstanie .
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2007 przez Xavi, łącznie zmieniany 2 razy.
To zła substancja rodem z piekła, Bardzo łatwo uzależnisz się, Klaruje mi specjalistka wściekła .Lecz musi po tej samej bieżni biec, Facet, pieniądz, poczucie bezpieczeństwa, Które z tych pojęć pani ćpa?
  • 17 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: R.O.M.A.N »
ja jestem za pierwszą opcją. Ćpuny też mają prawo do dobrych ocen. Poza tym ludzie poznaliby prawdę.
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Jasne że nie powstanie, ale pomarzyć można :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 199 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Xavi »
ta zamiast wypracowań trzeba by było pisać trip raporty :-)
To zła substancja rodem z piekła, Bardzo łatwo uzależnisz się, Klaruje mi specjalistka wściekła .Lecz musi po tej samej bieżni biec, Facet, pieniądz, poczucie bezpieczeństwa, Które z tych pojęć pani ćpa?
  • 176 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ironia »
Ostatnia opcja :D
Uwaga! Użytkownik ironia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
zaznaczylam druga opcje.podniosla by mi sie srednia..hehe
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 224 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pjaq »
"Moja stara powinna tam chodzić" nie musi bo ja sam ją edukuje :D:D:D
A więc powinna być na maturze obowiązkowa (wtedy przynajmniej z tego przedmiotu bym zdał %-D %-D )
Mój prawnik nigdy nie potrafił zaakceptować tej często odkrywanej przez byłych ćpunów prawdy, że można mieć o wiele większy odlot bez dragów.
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: LA_01 »
won - wiedza o narkotykach... P. pilleater, bez obrazy ale dawno nie widzialem czegos gorszego. marzysz o takich rzeczach ?
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2007 przez LA_01, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.