Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
Przy wysokiej acetylocholinie zamykam sie w sobie, staje sie introspektywny, stronie od towarzystwa itp, a tego nie chce
Juz lepiej podbic nieco noradrenaline i dopamine, po ktorych tez sie nienajgorszej mysli a na dodatek mozna funkcjonowac w spoleczenstwie.
Co da sie zauwazyc - po 2-2,5h nie ma nerwowosci ale pojawia sie lekliwosc, gorszy nastroj, brak przyjemnosci i ochoty na kontakty socjalne + nerwobole w sercu i przyspieszony puls. Lekkie zawroty glowy.
Dawka 10mg.
Moze sprobowac czegos innego?
Wczoraj po ok. 13mg + po 2,5h spalenie 2 hitow z bonga odmiany power plant (60% sativa i 40% indica) bylo bardzo nieprzyjemnie.
Kurewsko zimno, drzace miesnie (glownie szczeka), zawroty i zajebiscie szybka praca serca. Nagle w ciagu 5 minut calkowita strata samopoczucia i chec ucieczki od ludzi.
Po samym jaraniu nie mam zadnych problemow z psychika.
Ta zwala zawsze wystepuje 2-2,5h po spozyciu i trwa ok 30 minut. Pozniej da sie funkcjonowac.nie kasuje postu, lecz zostawiam go czytelnikom dla pogladu ;). macki
Post powyzej do skasowania.
Caly dzien wrzucalem z diety witaminy b, zelazo, kwas foliowy... Zapomnialem tylko o miedzi - pieprzona anemia.
Po uzupelnieniu jej niedoboru jest w porzadku. Troche cisnienia i pisku w uszach ale serce pracuje jak trzeba, nie ma lekow i innych kurewsko nieprzyjemnych rzeczy.
Czlowiek uczy sie na bledach, przynajmniej wiem, zeby ładowac pelen zestaw przeciwko anemii i male dawki eph nie wyrzadzaja tyle szkod.
Wpierdalam od rana do nocy zelazo, kwas foliowy i miedz w ogromnych dawkach i jest miodzio! Zero problemow neurologicznych.
Nie kupuj mucuny w tabsach, lepiej w nasionach i sam zmiel.
Nasiona oprocz l-dopy, podbijaja anabolizm i libido. W moim przypadku po 3 porcji efekt sie oslabia.
L-dopa wspaniale dzialala na mnie na zejsciu z 6-APB.
Codzienna suplementacja porzadnych dawek moze miec szybko zauwazalne efekty uboczne - tak wiec nie przekraczaj 60-120mg dziennie i rob krotkie cykle.
Wszystko szybko wraca do normy ale ostroznosci nigdy za wiele.
Osobiscie siekam EPH.
Jednorazowo zapodane 25-30mg starcza mi na 5-7h. Na poczatku jestem nieco wyjebany i ciesze sie faza, pozniej natomiast zaczynam ogarniac rzeczywistosc.
Dodatkowo polecam ekstrakt z korzeni pokrzywy - u mnie sprawdza sie porownywalnie do adaptogenow (choc na zupelnie innej plaszczyznie dzialania)
Pokrzywa pomoga mi przy anemii, czuje zwiekszony anabolizm, minimalnie dziala na psychike (woly testosteron - dopamina) i przy problemach skornych.
Testowalem juz 3 razy w roznych dawkach i okolicznosciach - tydzien on, tydzien off i moge smialo powiedziec, ze to nie placebo.
Jesli nadal utrzymam ten trop, niebawem odbije sie od dna. Czuje sie na silach by odniesc sukces w zyciu i bede do tego dazyc!
P.S.
Wczoraj na imprezie czulem sie tak swietnie, ze udalo mi sie poderwac 2 dziewczyny. Pierwsza srednia, druga calkiem zajebista.
Co najlepsze, niewiele musialem robic. Po prostu bylem soba... Wczesniej zaleczylem anemie + wypilem jedno piwo i zjadlem 15mg EPH.
Poprawilem rowniez relacje z rodzicami.
Kolor rozowy jest podejrzany. Powinien byc szaro-beżowy.
Jesli susz - optymalnie 6g dziennie. W przypadku ekstraktu - 600mg dziennie (w 3 porcjach po 200mg).
Magiczne wlasciwosci maja TYLKO kłącza i korzenie.
Same liscie rowniez cos tam potrafia ale bez porownania.
Wlasciwie calkowicie zaniknely mi problemy tradzikowe, oto sposob:
Sylimarol - ekstrakt 70mg - 5x dziennie.
Beta-karoten - po prostu duzo warzyw i owocow.
10mg chelatu cynku i od skurwysyna miedzi (anemia)
4-6g korzeni pokrzywy
zero cukru i tluszczu zwierzecego
Efekt zniewalający, jestem pod wrazeniem. Czuje sie i wygladam jak mlody czlowiek a nie jak schorowany emeryt po 90tce.
Ja mam od chuja problemow ze zdrowiem i caly czas probuje polaczyc je w calosc - jeden problem wynika z drugiego, ktory zas z trzeciego itd.
Dzis zakupilem srodek na cere Swanson Hair, Skin & Nails.
Zamiast 2 kapsulek w ciagu calego dnia, przyjalem 3 w ciagu 8h.
Do tego zjadlem opakowanie pestek z dyni.
Skład:
Zawartość 1 kapsułki: 700 mg MSM, 250 mg wyciąg ze skrzypu polnego, 100 mg L-Cysteina, 50 mg Cholina, 25 mg Inozytol, 25 mg PABA
W polaczeniu z EPH czuje sie swietnie. Nie wiem czy to nie zasluga inozytolu. Zero stresu, nerwowosci. Lekko mi sie oddycha (od wielu miesiecy mam dusznosci).
Caly czuje sie lekki, zrelaksowany i dzieki eph nie czuje jednoczesnie zupelnie zmeczenia. Jest perfekcyjnie, dokladnie tak jak czuje sie normalny czlowiek - dobrze.
Wczesniej bralem tylko lecytyne a w niej podobno sa zawarte jakies sladowe ilosci tego zwiazku - mimo to, nie czulem takich efektow.
Ktos moze probowal inozytolu albo wie na czym opiera sie jego mechanizm dzialania? Z tego co wiem, uwrazliwia receptory ACH i Serotoninowe.
Druga mozliwosc - 250g suszonych pestek z dyni, ktore zjadlem praktycznie na raz.
Efekt trwal z 2h.
Pestki z dyni - mam anemie (nie mam pojecia czemu!) wiec teoretycznie pasuja swietnie, z drugiej strony staram sie suplementowac brakujacymi mi mineralami i raczej nie wyplukalbym ich po 2h.
Inozytol - przyjalem go tylko 75mg z suplementow + ewentualnie nieco z pozywienia.
Jesli kogos interesuje jak udalo mi sie pokonac u siebie tradzik, oto sprawdzony sposob:
1. Sylimaryna - 500-1000mg dziennie (wyciag z ostropestu plamistego)
2. Witamina A (+e) - formy retinolu. 2500ug to 100% RDA, ja stosuje ok. 10 000ug.
3. Retinoidy miejscowo - Retin A / Zorac (tretinoina / tazaroten). Stosowane codziennie - ryj sie okropnie luszczy ale wlasnie o to w tym chodzi.
4. Maski z blota z morza czarnego - raz na jakis czas. Nie ma po nich fajerwerkow ale pomagaja.
5. Jak najwiecej slonca :) + dobre samopoczucie. Psychika ma ogromny wplyw na stan skory.
Pije alkohol 3 dzien z rzedu i cera choc nie wyglada pieknie, nie ma na niej nowych stanow zapalnych.
Przez ostatnie kilka lat nie pilem czesciej niz raz na pare miesiecy bo na drugi dzien ryj byl caly pokryty duzymi ropnymi stanami zapalnymi.
Jak wiecej widzicie, taka forma leczenia swietnie pomogla mi w na prawde ciezkiej postaci tradziku.
Jesli macie slabsze objawy, zalecam zmniejszyc dawke witaminy A przyjmowana doustnie do 5000 ug.
P.S.
Nie zalecam stosowania ekstraktu z korzeni pokrzywy, ktory wczesniej polecalem.
Gdy doszedlem do konkretnych dawkej, jakie powinno sie stosowac - ogromnie wybilo mi poziom testosteronu. Ryj momentalnie mocno sie obsyfil a ja stalem sie agresywny jak dres na sterydach. Nie spodziewalem sie takiej sily dzialania zwyklej roslinki! Mysle, ze moglaby dawac efekty porownywalne do niskich dawek metanabolu czy innych srodkow androgenno-anabolicznych.
P.S. 2
Stosowanie sylimaryny, ktore nieco moze obnizac poziom DHT (mniej tradziku ale ciezej zbudowac miesnie, libido bez zmian) poprawilo mi nastroj.
Do tego nie jaram ziolka w ogole i wydaje mi sie, ze codzienna suplementacja EPH po 3 tygodniach mogla rowniez zaowocowac jakims trwalym rezultatem!
Scalono posty. @henn
6-APB rowniez nie polecam.
Fajny trip, ale jako relaser, zuzywa okropnie serotonine. Dwa kolejne dni sa z dupy - zero apetytu, obnizony nastroj etc.
Z nikotyna rowniez bym nie przesadzal - o jej potencjale uzalezniajacym chyba wie kazdy.
25mg dobrego sortu aco-DMT potrafi juz konkretnie pierdolnac wiec tym bardziej nie widze sensu dorzucania 6-APB.
Srednio co 3-4h.
Najwazniejsze to sie nie poddawac i caly czas probowac nowych specyfikow, suplementow, lekow... Albo czekac na jakis postep w medycynie :)
Poza tym polecam przede wszystkim prowadzic mozliwie jak najbardziej zbilansowana diete i wrzucic jakas porzadna dawke witaminy b6 (ja przyjmuje 100-200mg na dobe, zalecane RDA to ok 1.6-2mg)
Wiesz co mezczyznie pomaga w motywacji? Kobiety.
Zadbaj o siebie, pobudz swoj testosteron cwiczeniami intensywmi o niskiej objetosci (np. podciaganie sie na drazku, wyciskanie etc).
Ja nieco zaleczylem moj tragiczny tradzik na japie, przestalem tyle jarac ganji... nagle kobiety same zaczely mnie podrywac, co chwile do mnie wydzwaniac, pisac...
Nie wiem co sie dzieje, ze skrajnosci odbilem sie w druga skranosc.
To + bardzo niewielkie dawki etylofenidatu daja mi motywacje, zeby wziac sie za siebie i miec czym im zaimponowac - chociazby glupia krata na brzuchu (to akurat mam od zawsze bez wysilku ale chyba rozumiesz analogie).
Wiekszosc facetow nawet nie zdaje sobie sprawy, ze pozycja spoleczna, o ktora tak zaciencie walcza, pieniadze (ogolnie dobrobyt materialny) oraz wyglad to rzeczy ,
ktore robia wlasnie dla kobiet. Chca byc dla nich atrakcyjni (nie tylko fizycznie) i moc sobie poruchac. To nasz instynkt zwierzecy, man.
Wciaz jestesmy zwierzakami, inteligentnymi i nieco rozwinietym ale naszych naturalnych potrzeb i fundamentow psychiki nie pozbedziemy sie od tak.
Scalono posty. @henn
morfologii
badania na poziom testosteronu. jakie? Cchiałbym mieć pewność, że niższe libido to nie wynik niskiego poziomu tescia
cholesterol?
Na jakich badaniach wyjdzie czy z podrobami jest wszystko spoko?
Pozdrawiam.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.