Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 330 / 1 / 0
Astralny(kutasie) z tego co czytam twoje posty to chyba duzo eksperymentowales z podobnymi srodkami, masz cos co w miare dziala? Np wyciag z Maki(maca) etc? Moglbys dac jakies wskazowki, chodzi ofc o zwiekszenie wydolnosci mozgu, pamiec, koncetracja, jasnosc umyslu, myslenie. Tu chodzi o ogolno dostepne specyfiku typu witaminy, ekstrakty itd.
AstralnyKutas pisze:
Magnez, b5 i b6, omega 3, cholina, etylofenidat, olimp stress control, gotu kola
Poprawiłem cytowanie - miu

A dorzucic do tego piracetam?

Do etylofenidatu rozumiem dolozyc tylko choline.

Mam tez problem z ahnedonia, chociaz nie tak hardkorowy jak ty (pewnie lata swietlne nas dziala), ale z tego co wyczytalem to zestaw, ktory wymieniles spokojnie da rade i nie trzeba juz nic dorzucac?

wielkie dzieki za pomoc :)
  • 1472 / 196 / 0
1rok powidasz 'testujesz' ...no to masz przed sobą kilka lat omnibusie; ,ja po kilkunastu mam często więcej pytań niż odpowiedzi.
Ja niczego nie testuję - mam odpowiednio działające "kombo" i ewentualnie podmieniam w nim drobne substancje lub dodaję nowe (wtedy jest to test nowych substancji, bo cały "mix" jest sprawdzony i nie mam zamiaru zmieniać czegoś, co przynosi świetne efekty). Podpowiadam, że biorę mniejsze dawki wszystkiego niż te, które przepisywane są dzieciom z ADHD.
THatmanC pisze:
...do tego jak używasz słowa "nie działa" to uściślij proszę ,że to na ciebie nie działa ,i ,że nie działa pod takim i takim kątem bo jak czytam tą "zupę" to mam ochotę cię wsadzić do piaskownicy.
Następnym razem jak będziesz chciał mnie pouczać to nie bądź hipokrytą.
"Selegilina to prodrug jednego z izomerów metamfetaminy, nic innego" - co Ty w ten sposób chcesz powiedzieć ?
Chcę powiedzieć to, że selegilina jest metabolizowana do l-metamfetaminy.
nie idziesz przecież do lekarza i 'poproszę rec. na selegilinę bo "tak" bo 'brak mi dopaminy" itp.
Tu bym polemizował :)
Magnez najlepiej na noc i wiecej - jesli masz 555mg w tabsie, to lykaj co najmniej 2. Mozesz dorzucic 50mg b6 z apteki do Mg oraz jednoczesnie cynk. Staraj sie tez o tej porze ograniczc wapn i produkty mleczne spozywac glownie w godzinnach porannych.
Polecam tez pic wode mineralna magnezowo-wapniowa.
Ta, magnez na noc, a w dzień go najwięcej zużywasz na stimach. Magnez dorzuca się regularnie w ciągu dnia (inaczej czuć niedobory), a w nocy to się śpi.

Ja z witamin i minerałów to biorę w tabletkach tyle:
- magnez,
- potas.

Resztę spokojnie można uzupełnić pożywieniem (szczególnie jedząc 5 bogatych posiłków dziennie, mając zróżnicowane rodzaje potraw w tygodniu).
Ktoś wcześniej pisał, że jest możliwe naprawienie pamięci po benzo, alku i opiatach. To prawda? Jak długo to trwa? Co od tego?
Mi chodziło raczej o usprawnienie pamięci po odstawieniu depresantów, czyli o zapamiętywanie i przypominanie nowych wiadomości.

W ogóle czytałem całą stronę i 3/4 postów każdy dorzuca cholinę do diety. Po co? :D
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 1530 / 9 / 0
astralnykutas pisze:
Ktoś wcześniej pisał, że jest możliwe naprawienie pamięci po benzo, alku i opiatach. To prawda? Jak długo to trwa? Co od tego?
Czesciowe na pewno.
Raczej nie jest to szybki proces poza tym zalezy od wielu czynnikow... Gotu kola podobno odbudowuje padle neurony w mozgu.
A tak poza tym dbaj o mozg i o diete, stworz srodowisko anaboliczne, naturalne srodki jak cholina na uklad nerwowy i powinno byc git.
Właśnie coś w ten deseń robię ale najpierw powino się odstawić użwyki. W moim przypadku to główie alk i sporadycznie wrzucone benzo na zwałka. Spokojnie na tym skończyłem studia ale teraz sam nie wiem. Zaczyna mi to przeszkadzać.
C9H13N pisze:
PS. Po jakim czasie spadły efekty po OLIMP'ie?
Miesiąc albo dwa, ale nie będę w 100% dobrym obiektem, bo w tym czasie popijałem sobie i takie tam ;)
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 330 / 1 / 0
warto sie meczyc i inwestowac w zestaw przypraw typu kurkuma, imbir, cynamon?
  • 199 / 8 / 0
Tyler powiedz co tam podjadasz i w jakiej formie/dawki ...metylo ? bupropion ? ...amfa?xd ...metamfa?XD
..co do hipokryzji ..nie lubię jej bardzo ,więc w sumie dzięki za uświadomienie; popilnuję się xd.
..to ,że selegilina jest metabolizowana do l-metamfetaminy i; l-amfetaminy i; desmetylselegiliny to wiadomo chyba ,myślałem ,że chcesz ją zniwelować do poziomu nie wybiegającego poza metamph.

w nocy się śpi ,a sen to czas na regenerację a nie bezproduktywna czynność ,aby reg. była zmaxymalizowana > Mg; ale i dużo więcej można suplementów tam wepchać.

"Ja z witamin i minerałów to biorę w tabletkach tyle:
- magnez,
- potas."
...witamin tam nie widzę; potas na noc ? weź cynk lepiej tam daj zamiast potasu ,wątpię byś jedząc tak jak to robisz i nie mając ciężkiego dnia potrzebował suplementacji potasem ,a posiłkami szczerze... to co najwyżej możesz sobie połatać niedobory , a te są dalekie od OPTYMALNEJ suplementacji celem 'wspomagania' organizmu na wszelaki sposób.

Ad. kurkumy ,imbiru - tak warto ,choć gdzie tam słowo 'inwestycja' i męczenie nie wiem ...może to przez to ,że jem ich mix+++ już z 2-3lata ? xd ..nie zapomnij o pieprzu przypadkiem.

warto/powinno; się jeszcze i to bardzo wspomnieć o Katalpie ,w Polsce rosną jako drzewa ozdobne, w ogóle praktycznie nie są znane jako drzewa lecznicze ,szkoda bo są naprawdę "kosami" jeśli chodzi o wspieranie organizmu ,w sumie można by je porównać do kurkumy jeśli chodzi o wachlarz oddziaływania tj. od mózgu po nowotwory , zahaczając po drodze o wsparcie gospodarki hormonalnej.
...tak się składa ,że jestem szczęśliwym posiadaczem 2ch dorodnych okazów i korzystam z nich w pełni)
Ostatnio zmieniony 26 września 2012 przez THatmanC, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1252 / 4 / 0
Magnez i cynk najlepiej stosowac na noc.

1. Dieta przecietnego polaka bogata jest w wapn i uboga w magnez. Wapn hamuje wchlanianie magnezu ale tez warunkuje jego ilosc.
2. Wszystkie preparaty dla sporotowcow typu MZA, MZB zalecaja szamanie magnezu z cynkiem wlasnie na noc. Sam tak robie i moim zdaniem przynosi to duze efekty.
3. Magnez w ciagu dnia tylko z wod mineralnych, na noc konkretna dawka z supli
4. Suplementacja potasem to glupota. Trzeba go jesc na prawde duzo i to jeden z tych pierwiastkow, ktorego jest mnostwo w naszej diecie (banany, pomidory, ziemniaki)
wiec wystarczy sie w miare dobrze odzywiac i wszystko bedzie git
  • 1472 / 196 / 0
THatmanC pisze:
Tyler powiedz co tam podjadasz i w jakiej formie/dawki ...metylo ? bupropion ? ...amfa?xd ...metamfa?XD
Niestety tego nie mogę zdradzić :) Obiecałem to moim źródłom.
w nocy się śpi ,a sen to czas na regenerację a nie bezproduktywna czynność ,aby reg. była zmaxymalizowana > Mg; ale i dużo więcej można suplementów tam wepchać.
Ja wrzucam Aspargin po każdym posiłku, a że jem też przed snem sporo białka to dorzucam Aspargin także przed snem. Ale w ciągu dnia gdybym np. nic nie brał i zostawił dużą dawkę na noc, to już czułbym "spadek mocy". Magnez stymulanty zużywają błyskawicznie, dlatego najważniejsza jest dawka po śniadaniu.
"Ja z witamin i minerałów to biorę w tabletkach tyle:
- magnez,
- potas."
...witamin tam nie widzę; potas na noc ? weź cynk lepiej tam daj zamiast potasu ,wątpię byś jedząc tak jak to robisz i nie mając ciężkiego dnia potrzebował suplementacji potasem ,a posiłkami szczerze... to co najwyżej możesz sobie połatać niedobory , a te są dalekie od OPTYMALNEJ suplementacji celem 'wspomagania' organizmu na wszelaki sposób.
Potas jest dla mnie bardzo ważny, bo jego spadki powodują problemy z obwodowym układem nerwowym i pojawiają się wory pod oczami (mimo, że śpię 8-10 h dziennie). Nie wiem natomiast po co mi cynk, a nie zauważyłem plusów z brania dodatkowych witamin (przez pierwsze miesiące suplementowałem).

Aha, zapomniałem o oliwie z oliwek / oleju słonecznikowym.
Ad. kurkumy ,imbiru - tak warto ,choć gdzie tam słowo 'inwestycja' i męczenie nie wiem ...może to przez to ,że jem ich mix+++ już z 2-3lata ? xd ..nie zapomnij o pieprzu przypadkiem.
Na te środki szybko rośnie tolerancja, ja robię przerwy np. miesięczne i potem znowu atakuję. Może większe dawki rozwiązałyby problem, ale wtedy musiałbym zamówić kurkuminę.
astralnykutas pisze:
Magnez i cynk najlepiej stosowac na noc.

1. Dieta przecietnego polaka bogata jest w wapn i uboga w magnez. Wapn hamuje wchlanianie magnezu ale tez warunkuje jego ilosc.
2. Wszystkie preparaty dla sporotowcow typu MZA, MZB zalecaja szamanie magnezu z cynkiem wlasnie na noc. Sam tak robie i moim zdaniem przynosi to duze efekty.
Moja dieta nie jest aż tak bogata w wapń, poza tym kurkuma wspomaga wchłanianie magnezu, szczególnie w mocnych związkach (chelat, wodoasparaginian).
4. Suplementacja potasem to glupota. Trzeba go jesc na prawde duzo i to jeden z tych pierwiastkow, ktorego jest mnostwo w naszej diecie (banany, pomidory, ziemniaki)
wiec wystarczy sie w miare dobrze odzywiac i wszystko bedzie git
Głupota to nie dodawanie potasu do stymulantów. On też jest wypłukiwany błyskawicznie. Szczególnie, jeśli ktoś lubi popić w weekendy (jak ja).

Ja np. nie jem ziemniaków, bo nie są dla mnie niczym interesującym. Jem głównie ryż jako dodatek do dań. Pomidory, banany itp. dochodzą jako dodatek, bo trzeba ich naprawdę sporo jeść, by odczuć potas (albo pić sok pomidorowy, a to wychodzi sporo drożej niż suple).

Mówię wam, że sporo skutków ubocznych stymulantów załatwia właśnie potas.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 199 / 8 / 0
hmm z tym potasem to nie tak do końca ,ja co prawda wrzucam 3-4x tyg ale tylko dla tego by utrzymać w miarę rozsądny poziom jego względem sodu ,co do stymulantów i potasu > nie zauważyłem jakiejkolwiek różnicy jeśli chodzi o funkcjonowanie organizmu jeśli okres/pogoda nie wywala ze mnie płynów.
...co innego cynk - musowo ,ja sobie bez niego nie wyobrażam wręcz funkcjonowania ,ktoś kilka postów wyżej podał link w którym cynk warunkuje w pewnym sensie 'próg drgawkowy" - zawsze się zastanawiałem dlaczego w moim przypadku jest on tak wysoki (np. 15mg selegiliny i 200mg amph nic mi nie 'robi' ) ...teraz zaczyna się all układać w całość.
to samo ma się w wypadku wapnia) mimo ,że z jedzenia mam go trochu; to suplementacja musowo i musowo wręcz z D3
..co do pory przyjmowania Mg ,to prawda jest taka ,że to minerał 'całodzienny' więc można go podjadać allday ..co polecam ,robię tak od lat ,wyraźnie czuję różnicę przy allday suplementacji niż gdybym brał jedną dawkę w ciągu dnia.

tolerancja na kurkuminę i gingerole? nie no to nie adaptogeny; tam nie ma na co się tolerancja wyrobić ,co do imbiru to spokojnie można go dodawać co jakiś czas ,ale kurkumę polecam stosować wg. potrzeb ...czyli ciągle;
  • 1252 / 4 / 0
Po przyprawach czuc nieco won kozieradki ale mniej intensywnie.
Codziennie wrzucanie kurkumy zmienialo zabarwienie skory i zapach potu.
  • 199 / 8 / 0
kozieradka ok. ale ona tak intensywnie 'wali' ,że w jej wypadku to chyba nic dziwnego; tak btw bardzo dobre ziółko do poprawy kondycji)
przy innych ziółkach nie zauważyłem jakiegokolwiek wpływu na zapach ciała ,ale to raczej zależy od predyspozycji/metabolizmu ,jeśli czyjś pot ogólnie ma 'zapach' to w tym wypadku mogą na niego zioła wpłynąć.

Co do wpływu kurkumy na barwę skóry - to bardzo pozytywny imo efekt , ułatwia opaleniznę ,'pogłębia' ją i wydłuża czas utrzymania nabytej)
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.