Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
(Jestem tu nowy, więc przy okazji się przywitam!)
Wymieniajcie tytuły literackie autorstwa ludzi, o których wiadomo, że zażywali LSD, albo takie, które traktują o LSD, ale nie naukowo, tylko raczej fabularnie, jak na przykład ''Próba Kwasu...''
Ja znam tylko wspomnianą wyżej książkę Wolfe'a, a chętnie poczytałbym coś więcej.
A może znacie miejsca w sieci (poza hyperrealem, oczywiście!, na przykład blogi) w których można poczytać np. trip raporty?
Lektura obowiązkowa i najbardziej podstawowa ze wszystkich :-)
BlessJah pisze: A może znacie miejsca w sieci (poza hyperrealem, oczywiście!, na przykład blogi) w których można poczytać np. trip raporty?
Get up and fight for your rights my sisters
A ''LSD. Moje Trudne Dziecko'' oczywiście przeczytałem!
Get up and fight for your rights my sisters
:)
Ogólnie lektura ciężka i zmuszająca do wytężania umysłu.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Beif pisze: http://www.ng.friko.pl/hyperreal.info/NeuroGroove
Na przykład.
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.