Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 202 / 15 / 0
Mam pytanie, czy jest legalne kupowanie zza granicy leków (nie psychotropowych, lecz np. hormonalnych) ? Jeśli tak to w jakim przypadku? Jak wygląda prawo pod tym względem, czy może jeśli nie ma danego leku w bazie leków lub gdzieś indziej, to dozwolone jest jego kupno?
  • 542 / 37 / 0
Ja bym za chuja nie zamawiał, przypyraja i jeszcze jakiś zarzut dojebią.
  • 202 / 15 / 0
Mam na myśli konkretnie cerotropic, chodzi o toremifene, tam to sprzedają normalnie, ale czytam że to lek. Nie wiem czy u nas ma status leku i czy moge zamowic
  • 1 / / 0
Mam podobny problem xD bo chciałabym zamówić sobie jakiś acodin z Pl do Uk, ale nie widze niczego. W polskich sklepach też nie ma. Pomoże ktoś? Gdzie to można zamówić?
  • 542 / 37 / 0
Chcesz sie odblokować ;p

To jest w PL jako lek.
  • 274 / 22 / 0
  • 202 / 15 / 0
Tak, chcę się odblokować :D Gdzie to można sprawdzić? W bazie leków nie widnieje
  • 274 / 22 / 0
EDIT: To nie ta nitka co myślałem że to jest. Jak sobie wyszukasz tu: http://opieka.farm/opracowania/lista-su ... czniczych/ to się pojawi.
I tu masz kartę charakterystyki leku po polsku: https://ec.europa.eu/health/documents/c ... 776_pl.pdf
  • 202 / 15 / 0
Faktycznie jest, czyli lipa. A w przypadku gdyby substancji nie było w tej bazie to można zamawiać bezpiecznie?
  • 1095 / 34 / 0
z tego co sie orientuje to może być cieżko o jakieś rc/nieregulowane rzeczy na odblok
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.