Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 9438 / 1849 / 2
26 grudnia 2017Bezbaterii pisze:
Witam,
Cierpię na depresję i wycofałam się spolecznie. W przeciągu kilku lat straciłam znajomych, wywalili mnie ze studiów itd. brałam już :
-sertraline - zotral, asentra
-paroksetyne
-fluoksetamime (fluoksetynę?)
- kwetiapinę
-arypiprazol
-mitrazapinę
-opipramol
Wszystko w najwyższej możliwej dawce pod kontrolą lekarza i wszystko po 4-6 tygodni. Żadnych skutków ubocznych poza lekkim ziewaniem. Żadnych pozytywów. Obecnie biorę escitalopram - Depralin , 3 tydzień , 0 skutkow ubocznych, 0 pozytywów
Ręce opadają, jak żyć.
Co polecacie na następny rzut ? Jeśli ten Depralin nie odpali, daje mu jeszcze 14 dni . Pozdrawiam

zanim-napiszesz-o-preparacie-leczniczym ... 52304.html | STR88
A moze problemem nie sa leki?
Spytaj "lekarza" o badania poziomu np wit D, czy wit z gr B.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 7 / / 0
Sorki za błędy, dzięki za poprawienie i odpowiedź. Wezmę to pod uwagę, choć typowe badania krwi wychodzą książkowo. Pozdrawiam

Scalono. | STR88

LOBO87 tak, lekarz widząc po miesiącu do 6 tygodni, że nic nie ruszyło, zmieniał lek. Czasem były kombinacje dwóch leków , np sertralina na dzien + mirtazapina na noc .
  • 30 / / 0
Ej na fluo coś się stanie jak planuje wieczor typu: 1.5 ziolka, wódeczka (zobacze ile), 0.5 cztery-cmc?
Czwórkę planuję w bobkach 2/3 dobry wybór?
Uwaga! Użytkownik tenvix44 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 699 / 0
[mention]tenvix44[/mention]Jak chcesz sobie skasować kurację, to wal śmiało %-D
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 4948 / 860 / 0
29 grudnia 2017tenvix44 pisze:
Ej na fluo coś się stanie jak planuje wieczor typu: 1.5 ziolka, wódeczka (zobacze ile), 0.5 cztery-cmc?
Czwórkę planuję w bobkach 2/3 dobry wybór?
4CMC sobie odpuść bo nie zadziała na fluoksetynie, szkoda się truć. alko i ziółko spoko tylko nie przesadź z alko bo skasujesz uzyskany efekt przeciwdepresyjny.
  • 7 / / 0
Cześć, nie wiem czy mogę w tym temacie spytac, ale bardzo mnie nurtuje to pytanie i cały dzień o tym myślę. Otóż dzisiaj jest 4 dzień odkąd biorę to połączenie bupropion + Escitalopram. I wczoraj wzięłam 6 buszkow mj. Pozamiatało mnie strasznie, jak nigdy. Miałam nie palić nic odkąd się leczę, no ale tak wyszlO. I moje pytanie; czy odkąd zapaliłam terapia będzie nieskuteczna , albo mniej skuteczna już na zawsze ? Czy teraz neuroprzekaźniki na które działają moje antydepresanty już nie będą tak skutecznie wchłaniać leczniczych substancji " wchwytu zdrowotnego" ?

Przeniesiono. zanim-napiszesz-o-preparacie-leczniczym ... 52304.html | STR88
  • 1599 / 47 / 0
06 stycznia 2018Bezbaterii pisze:
Cześć, nie wiem czy mogę w tym temacie spytac, ale bardzo mnie nurtuje to pytanie i cały dzień o tym myślę. Otóż dzisiaj jest 4 dzień odkąd biorę to połączenie bupropion + Escitalopram. I wczoraj wzięłam 6 buszkow mj. Pozamiatało mnie strasznie, jak nigdy. Miałam nie palić nic odkąd się leczę, no ale tak wyszlO. I moje pytanie; czy odkąd zapaliłam terapia będzie nieskuteczna , albo mniej skuteczna już na zawsze ? Czy teraz neuroprzekaźniki na które działają moje antydepresanty już nie będą tak skutecznie wchłaniać leczniczych substancji " wchwytu zdrowotnego" ?

Przeniesiono. zanim-napiszesz-o-preparacie-leczniczym ... 52304.html | STR88
Jak raz zapaliłaś to pewnie się nic nie stanie.
  • 45 / 12 / 0
26 grudnia 2017Bezbaterii pisze:
Witam,
Cierpię na depresję i wycofałam się spolecznie. W przeciągu kilku lat straciłam znajomych, wywalili mnie ze studiów itd. brałam już :
-sertraline - zotral, asentra
-paroksetyne
-fluoksetamime (fluoksetynę?)
- kwetiapinę
-arypiprazol
-mitrazapinę
-opipramol
Wszystko w najwyższej możliwej dawce pod kontrolą lekarza i wszystko po 4-6 tygodni. Żadnych skutków ubocznych poza lekkim ziewaniem. Żadnych pozytywów. Obecnie biorę escitalopram - Depralin , 3 tydzień , 0 skutkow ubocznych, 0 pozytywów
Ręce opadają, jak żyć.
Co polecacie na następny rzut ? Jeśli ten Depralin nie odpali, daje mu jeszcze 14 dni . Pozdrawiam

zanim-napiszesz-o-preparacie-leczniczym ... 52304.html | STR88
Tez latalem po roznych, i jakies nexpramy i trittica i inne gowna. Jedyne co pomoglo to Wellbutrin w polaczeniu z sertralina . Drogi, ale bez (przynajmniej u mnie) efektow ubocznych.
  • 288 / 19 / 0
jaki jest antydepresant na lęki i jednoczesnie najbardziej bezpieczny ? esci ?
  • 3649 / 996 / 2
Na lęki czy na depresję? Mnie z lęków antydepresant nie wyprowadził. Mój lekarz przepisał mi escitalopram i lorazepam. Pierwszy na depresję, drugi na lęki. Jasne, że Ci benzo nie wyciągną z leków na dłuższą metę. Spróbuj nalewki z kozłka lekarskiego i psychoterapii.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.

Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.