Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Myślę nad dorzuceniem sobie l-teaniny jakieś 150 - 300mg co by zredukować stres i napięcie i dorzucić trochę piracetamu na rozjaśnienie umysłu. Czy taki miks odniesie jakiś skutek ?
Ja na koniec dodam, że można zmielić w młynku do kawy skorupki jajek i takim proszkiem szorować zęby. Remineralizuje lepiej niż fluor.
Szczotkowanie zębów nie zapobiega próchnicy, to jest zależne od diety i genów. Szczotkowanie zapobiega powstawaniu kamienia nazębnego, jeśli jest przeprowadzane należycie - nie dłużej niż kilka godzin po ostatnim posiłku.
Zęby najlepiej szczotkować co najmniej 30 min. po ostatnim posiłku - do tego czasu szkliwo nie jest już osłabione przez kwasy wyprodukowane przez bakterie żerujące na naszym posiłku.
Do intensywnej pracy w nocy jak i w dzień poleciłbym jakiś mikro-dozowany doustnie fenidat w stylu IPH, 4f-MPH co jakieś 2-3h.
Z nootropów możnaby użyć Adrafinil, ale szczerze jeszcze nie testowałem na własnej skórze, z kolei znajomi polecją jako środek na utrzymanie koncentracji i niwelacje zmęczenia ;D
Nie mówie już o diecie ubogiej w cukry i alkohol bo to chyba banalna podstawa...chociaż mi się zdaża zapomnieć ;p
W moim przypadku najbardziej ruszyły mnie nie jakieś leki psychotropowo-nootropowe tylko zwykły, zdrowy i świadomy wysiłek fizyczny, wspomagany kreatyną, białkiem i bcaa.
Do aminokwasów dorzucam jeszcze z rana NALT(tyrozyna z większą wchłanialnością), a wieczoroem 1g l-tryptofanu i wstając rano wyspany czuję, że muszę coś zdziałać,
Także polecam się zmeczyć, do tego dieta, kwasy z amino i reeelax ;)
14 stycznia 2018Leczo pisze: Stosował ktoś nikotynę w ramach polepszenia zdolności kognitywnych, Czy jest jakaś opcja brania nikotyny w płynie zamiast w papierosach czy e-papierosach w celu harm reduction? I o ile mniej szkodliwe by to było od wdychania dymu
Mnie po nikotynie zbierało na rzyganie i tyle. Zero polepszenia zdolności kognitywnych.
13 stycznia 2018fraktal123 pisze: Zawsze się bardzo stresuje na pisaniu kartkówek czy egzaminów na studiach. Trzęsą mi i pocą mi się dłonie a w głowie chaos podnosi mi się ciśnienie i czuję taki ucisk w głowie. No i to bardzo obniża moją wydajność w takich sytuacjach :/
Myślę nad dorzuceniem sobie l-teaniny jakieś 150 - 300mg co by zredukować stres i napięcie i dorzucić trochę piracetamu na rozjaśnienie umysłu. Czy taki miks odniesie jakiś skutek ?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.