Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Nieprzeczytany post autor: borrasca »
O nic w sumie. Zresztą zrobisz jak będziesz chciał. Proste.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
A ja wczoraj wypiłem przed snem herbatkę z bielunia i melisy na sen . Bielunia dałem około pół łyżeczki suszu liści , a melicy jedną łyzke stołową . Zasnęło mi się bardzo miło . Dawno sie tak niewyspałęm . Jak zaczeło działać to chwyciła mnie tez lekka smechawka . Naprawde to działa , ale trzeba uważać z bieluniem bo pół łyżeczki więcej imogłbym sie nie obudzic
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Bielun zawiera (-)hioscyjamine i skopolamine w stosunku ok. 2:1 całkowita ilosc alkaloidow to 0.2-0.6%. Prawdopodobnie czesto uprawiane w ogrodach odmiany podobna do bielunia ale o kwiatach zwisajacych w dol Brugmansia jest szczegolnie bogata w skopolamine i zawiera od 0.3- 0.6 % alkaloidow.(podobno stosunki alkaloidow sa bardzo zle i stosowanie jest niebezpieczne)
Atropina dziala silnie pobudzajaco i powoduje "zamet myslowy", niepokuj ruchowy az do napadow wscieklosci oraz halucynacje a nastepnie wyczerpanie i sen czesto o bardzo zywych marzeniach . Skopolamina powoduje znacznie mniejsze pobudzenie ale silniejsze halucynacje oraz " zanik woli" (to wszak slynne serum prawdy.) Jest to stan w ktorym mozna odpowiadac na bardzo zawile i osobiste pytania. Skopolamina powoduje stan podobny do hipnozy . Pod wplywem skopolaminy mozna podejmowac bardzo zagmatwane i bezsensowne decyzje .
Dzialanie roslin jest zalezne od zawartosci i skladu alkaloidow oraz warunkow przechowywania , wiec bardzo trudno okreslic bezpieczna dawke . Chyba alkaloidy tropanowe sa przyczyna najwiekszej ilosci gwałtownych zejsc smiertelnych wsród popularnych psychotropów.
Uwaga:Atropina to racemiczna odmiana hiscjaminy i powstaje zwykle przy suszeniu rosliny. Atropina ma działanie dwukrotnie slabsze od (-)hioscyjaminy. Tak wiec surowe nasiona czy liscie moga dzialac o wiele silniej od suszonych czy naparow
  • 2244 / 23 / 0
I działają. Czasami.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 202 / 1 / 0
Rosliny zawierajace alkaloidy tropanowe powinny byc ostatnie na liscie szamana amatora czy zdesperowanego cpuna. Wiekszosc popularnych dragow to landrynki w porownaniu z Bieluniem. Popularnosc tej roslinki to chyba pozostalosc okresu kiedy dostepnosc dragow byla mniejsza i nie byly jeszcze popularne Acodinki i Cipacze. Dzieci kwiaty tamtego okresu mialy dostep do polskiej heroiny ( ale trzeba bylo wiedziec jak ja zrobic i miec dostep do oddczynikow) namiastki amfy ( robinej z astmosanu- ale nie szukajcie juz tego leku w aptekach bo zostal wycofany) ,rolki czyli relanium( ale na recepte) pomijajac sprawe butaprenu zastawal do wybor Bielun . Drugim zrodlem popularnosci tego srodka jest zainteresowanie szamanizmem . No coz bywa ze Bolek z Polkowic i Kasia z Bytomia oboje lat 16 i pol tez sobie ubzduraja ze maja powolanie szamanskie i postanawiaj dokonac inicjaci przy pomocy tej roslinki a skutki bywaja oplakane. To co bylo opisane w Giacomo jest w 100% realne i moze kazdego spotkac http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 96#p115896. Tak naprawde to przestrogi nikog jeszcze raczej nie odstraszyly od eksperymentow i kazdy musi sie przekonac na wlasnej skorze wiec moze dobrze jest podejsc do tej roslinki z respektem i zaczynac od naprawde malych dawek a wtedy wiekszosc szybko zobaczy ze gra nie warta jest przyslowiowej swieczki . Mysle ze wiecej jak 60% zrezygnuje po pierwszych lekkich probach a oszczedzi sobie koszmaru. Jesli ktos ma doswiadczenia z Aviomarinem to moze sobie przyjac ze ciezka jazda na avio odpowiada lekkiej fazie na bieluniu, wiec jesli komus nie pasuje aviomarin to niech nie probuje nawet Bielunia
  • 2244 / 23 / 0
Psiankowate to najwyższa półka. Myślisz, że dasz radę zniechęcić? "Szamani" mierzą wysoko. Daj im szansę. Nikt Cię nie będzie winił za śmierć. Lub porycie. Lub śmierć i porycie.
  • 202 / 1 / 0
coz ja drobny robaczek moge zniechecac lub zachecac , poprostu napoisalem co otym mysle
  • 2244 / 23 / 0
Spoko. Dobrze czasem zajrzeć i zobaczyć coś na temat.
  • 202 / 1 / 0
Sam probowalem Bielunia wiedziony zwykla ciekawoscia i zalecam ostroznosc i dystans do tej roslinki. Lepiej i przyjemniej gryz "dropsy" z apteki szczegolnie jesli ktos szuka relaksu i zabawy.
Szamanizm to ciekawy i gleboki temat niestety nie mam czasu dzisiaj "truc " o tym wiec moze za kilka dni.
  • 2244 / 23 / 0
Zalecać możesz, nie każdy posłucha.
Relaks i zabawa nie przybędą na tej fazie. Przynajmniej ja nie kojarzę.
Temat stary jak świat. Szkoda tylko, że podciągany nadmiernie pod lekkomyślne branie różnych, nierzadko groźnych dla zdrowia i życia rzeczy. W przypadku bielunia nie o to chyba jednak do końca ludziom chodzi. Są ciekawi, bo rośnie u nas, jest w miarę łatwo dostępny, znajomi opowiadali, że była "niezła faza". No i jadą. W nieznane, hehe.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.