W niedługim czasie mam zamiar spróbować po raz pierwszy tego cuda. Studzę właśnie wywar z 7g z dodatkiem soku z cytryny. Nasuwa mi się jedno pytanie - czy ktokolwiek z was palił do tego marihuanę ?
Wiem, że nieco wybiegam myślą w przyszłość, ale będę szczerze zobowiązany za informacje
edit
taka dawka chuja co działa w moim przypadku. Na plus, że smak jest chociaż znośny
https://journals.plos.org/plosone/artic ... ne.0082726
Co można z tego odczytać ? jaka to grupa substancji ? Czy bezpiecznie jest połączenie z lekami SSRI ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Erythravine
-11a´-hydroxyerythravine - antykonwulsant
A wyjak porównacie Kave kave z mulungu ?
w dobry sposób:
- w 5-7 min poskładało mnie do snu
- miło się słuchało muzyki brzmiała mocniej i lepiej się wchodziło w klimat piosenki
- działało trochę jak jakiś słabiutkie benzo, spokój antykonwulsyjny i delikatne zadowolonie
- i może tylko u mnie ale bardzo hipnotyczne jak się wczujesz
w ten zły sposób:
- dziwny stan umysłu (taki inny)
halucynacje przy zasypianiu (strasznie nie miłe)
- efekt szarpania przy zaśnieciu
- paraliż przy zasypianu i efekt mrówek pod skorą
ogólnie nwm co mam o tym sądzić o tej roślinie w sumie nie chcem powtarzać tripu
Za jednym i drugim razem jednak sen był o wiele głębszy niż normalnie, więc mulungu może być dobrym kandydatem do spróbowania dla osób z bezsennością. Mniej się wybudzałem i przyjemniej się spało. Z rana lekkie zmulenie, ale nie był to jakiś wielki problem. Ogólnie dobrze to oceniam.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.