Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Rozumiem, że moje podejście to nie był prawdziwy czaj więzienny. Po prostu coś mnie naszło, żeby w końcu spróbować MOCNEJ herbaty. Wiem też, że wg wcześniejszych opisów użyłem jej za mało i nieodpowiedniej.
Wziąłem 10 torebek herbaty czarnej Lipton (~20 g) i włożyłem je do 400 mililitrowego kubka zagotowanej wody. Kubek przykryłem talerzem i owinąłem grubym materiałem dla izolacji termicznej. Po ~10 minutach wyjąłem torebki i przystąpiłem do konsumpcji.
Wywar piłem gorący, początkowo bez dodatków. Smak był bardzo gorzki, początkowo znośny, ale gdzieś w połowie dodałem cytrynę.
Po kilku minutach od wypicia pojawił się dyskomfort (skurcz) w żołądku. Nic dotkliwego - do wymiotowania było bardzo daleko. Był też rodzaj lekkiego bólu głowy. Stymulacji raczej nie stwierdziłem, może minimalną, na granicy placebo. Nota o tolerancji: nie palę papierosów, kawy nie piję, miałem ~2 tygodnie przerwy od stymulantów. Dyskomfort prawie w całości ustąpił po 2 godzinach.
Werdykt: bez sensu / nie warto.
100g herbaty czarnej granulowanej
3-5 łyzek kawy
tyton z jednego papierosa
wszystko zalane wrzątkiem w dołku (taka więzienna miska) miesci sie w tym jakis litr -dwa plynu
po zaparzeniu jakies 10min wyciskanie przez szmatkę i picie każdy po kubeczku oczywiście do tego najlepiej jeśc jakieś słodycze działanie? glownie placebo ale w karty sie dobrze gralo
Parzyc do 5min i dac znac.
W kulturach dalekiego wschodu eherbata bardziej ceniona od kawy.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Kokaina w gumie do żucia
Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki
Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.