Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2302 / 399 / 0
A jak tp jest ze zliczniem do emerytury , gdy nowemu pracodawcy nie pokaze wszystkich to okres ktory mam przepracowany a niechce pokazac liczy sie do emerutury? Czy kazdy pracodawca jakos to sumuje czy ma to w dupie?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 701 / 0
Pracodawcy to jedynie do określenia długości urlopu jest potrzebne.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 2302 / 399 / 0
Po ilu latach zmnienia sie na 26?
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 701 / 0
Chyba po 10 ale nie jestem pewny.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 174 / 17 / 0
Mają zmienić, że od razu na start będzie tyle :)
Ceterum censeo Roseum delendam esse
  • 5288 / 951 / 0
Dokładnie bodajże od marca to wchodzi.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 563 / 55 / 0
Dokładnie to powołane są 2 komisje, które zajmują się pisaniem nowego projektu ustawy kodeks pracy. Jedna komisja składa się z profesorów itd., drugą komisję powołało ministerstwo pracy. Obie komisje mają czas do końca marca na napisanie tych projektów i przedstawienie ich rządowi. Także żadne zmiany nie wchodzą od marca. Nie wiadomo nawet, które z tych projektów zaakceptuje rząd, a od napisania projektów do ich wejścia w życie to nie tak szybko. Jedną z zaproponowanych zmian ma być 26 dni urlopu dla każdego.
  • 1079 / 126 / 3
Raz niewiadomo czy wejdzie dwa że przy okazji chcą cały urlop na żądanie zrobić bezpłatnym.

Edit:

A i jeszcze bo zapomniałem do stażu pracy się wlicza okres nauki:

[quote="kadry.infor.pl]Do okresu pracy, od którego zależy wymiar urlopu, wlicza się z tytułu ukończenia:

zasadniczej lub innej równorzędnej szkoły zawodowej - przewidziany programem nauczania czas trwania nauki, nie więcej jednak niż 3 lata ,
średniej szkoły zawodowej - przewidziany programem nauczania czas trwania nauki, nie więcej jednak niż 5 lat ,
średniej szkoły zawodowej dla absolwentów zasadniczych (równorzędnych) szkół zawodowych - 5 lat ,
średniej szkoły ogólnokształcącej - 4 lata ,
szkoły policealnej - 6 lat ,
szkoły wyższej - 8 lat .
Istotne jest to, że wymienione okresy nauki nie podlegają sumowaniu.[/quote]
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.