Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Witam mam pytanko do ludzi orientujących się w temacie mianowicie co mogę nabyć w sklepie zielarskim aby dawało to jakiegoś "kopa".Chodzi mi o susz nasiona korzenie kwiaty (lub cokolwiek czego nie trzeba hodować) jakiegoś ziela ewentualnie jakieś mieszanki. Proszę o podpowiedzi.
  • 139 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: gonzek »
Kup sobie np. korę kruszyny. Wypij napar z 4 g substancji. Po tym jest dopiero kop!
Uwaga! Użytkownik gonzek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 8 / 0
Tatarak. Jest o tym wątek w dziale Magiczny ogród - Psychedeliki
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: taslop »
gonzek pisze:
Kup sobie np. korę kruszyny. Wypij napar z 4 g substancji. Po tym jest dopiero kop!
A piłeś już taki napar ? jeśli tak to mógłbyś napiśać coś o efektach.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Ja piłem. Nie daje możne takich strasznych tripów ale jest po tym bardzo przyjemne rozluźnienie. Masz ochotę usiąść w jednym miejscu i nic nie robić. I czujesz przy tym taką niesamowitą ulgę, jakby cieżar całego świata spadł Ci z barków. Bardzo polecam po dużym stresie i napięciu.

Tylko, według mnie najlepiej to wziąć pięć gramów tego na łyżeczkę, wziąć do ust i popić czymś, najlepiej sokiem.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: blech »
hehe zli ludzie :D moze lepiej nie skupiac sie za bardzo na tej kruszynie :D
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Wątek kruszyny wygasł czy to znaczy ze Ci co pili odeszli w niebyt?
  • 494 / 27 / 0
alkem pisze:
Wątek kruszyny wygasł czy to znaczy ze Ci co pili odeszli w niebyt?
Dokucza im odbyt.
  • 30 / / 0
Ja polecam 100 g wtedy dopiero można przekonać się o mocy tej rośliny. Naprawdę przyjemny trip :P
Tatarak. Jest o tym wątek w dziale Magiczny ogród - Psychedeliki
Na serjo można kupić to w zielarskim ?
Uwaga! Użytkownik SprzedawcaMarzeń nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / / 0
tatarak mozna w zielarskim, ale nie jest on zbyt interesujacy, gdyz jest to odmiana diploidalna 2n o niewielkiej zawartosci azaronu, indyjski 4n zawiera go znacznie wiecej a amerykanski wcale. W sklepach mamy nasz europejski.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.