Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Cześć, chciałbym się was poradzić czy istnieje jakaś szansa na polepszenie mojego zdrowia. Przez ponad 10 lat brałem neuroleptyki które w dodatku mocno mi szkodziły. Miałem po nich ciągłą akatyzję, sztywnienie i byłem okropnie pobudzony. Doprowadziło to u mnie około 11 lat temu chyba do otępienia ale mimo to nadal brałem leki bo bałem się je odstawić. Strasznie mnie nosiło jak tylko zapomniałem o lekach. Dwa lata temu udało mi się odstawić wszystko co brałem ale zdrowie nie wraca do stanu przed. Mam problem ze snem, z pamięcią, nauką, koncentracją, logicznym myśleniem, jestem roztargniony i mam dziwną wrażliwość na wiele leków i jedzenie. Na przykład źle się czuję po witaminie b6, po cukrze kręci mi się w głowie, sól mnie bardzo pobudza, kofeina również, po papierosach mam nasilone drżenie, alkohol mnie oszołamia i czuje niepokój w ciele i nogach. Próbowałem też melatoniny na sen i tryptofanu na depresję ale organizm natychmiastowo po pierwszej małej dawce zbuntował się i odczuwałem akatyzje w ciele podobnie jak po psychotropach. Dokucza mi też oszołomienie w głowie tak jakbym nawdychał się czegoś trującego. Jeśli wiecie co może się ze mną dziać to będę bardzo wdzięczny za wszystkie rady.
  • 12 / 2 / 0
Napisz jakie masz rozpoznanie, czy to schizofrenia czy coś innego, jeśli masz takie objawy, może warto spróbować włączyć malutkie dawki neuro np. 100 mg sulpirydu lub amisulprydu i poobserwować jak się organizm wtedy zachowuje. Ja ponad 20 lat walę neuro ale takich przykrych objawów nie mam, oczywiście nie piję alkoholu i nie biorę żadnych narkotyków, leczę się na schizofrenię.
  • 12 / / 0
Problem w tym że nie toleruje żadnych leków, nawet czekolady nie jem bo mnie pobudza i odzywają się po niej stare pozapiramidówki. Schozofreni chyba nie mam bo już pewien czas nie jestem na lekach i odpukać nic złego sie nie dzieje. Męczy mnie tylko depresja i słaba psychika czyli nerwowość, neurotyczność i lęki społeczne.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.