...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Co uważasz za najbardziej pomocne w leczeniu uzależnienia...??
Terapia ambulatoryjna
10
15%
Pobyt w ośrodku
22
33%
Mitingi NA
2
3%
Programy substytucyjne ( metadon, bunondol )
16
24%
Blokery
2
3%
Inne ( w temacie piszcie jakie! )
14
21%

Liczba głosów: 66

ODPOWIEDZ
  • 3523 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Ha i wyszło na to, że większość ćpunów nie chce przestać bo marzy o legalnym ćpaniu na koszt państwa, ci co chcą iść do ośrodka mają w sercu nadzieję, że jak wyjdą to znów zaczną, ale tym razem rekreacyjnie %-D . I co metadnonowcy są dobrzy bo biorą lekarstwa ?? %-D
Timeless masz chyba największą wiedzę na temat uzależnień, obserwuję cię od dłuższego czasu i widać, że się orientujesz, ale chyba woli ci brak na zerwanie ;-)

Makowa przejdź z chłopakiem na Islam. Ty założysz chustę i nikt cię na mieście nie pozna, a facet nie wypuści cię z domu i nie będziesz jak miała dragów kupować :cheesy:
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2007 przez WildMonkey, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 294 / 3 / 0
Nie muszę :) Jako tako ogarniam :)
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 130 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Ankieta nie bardzo, zaznaczyłem ośrodek, ale najbardziej pomocne jest co innego według mnie.
Zmiana środowiska, mocna psychika, duża ilość zdrowego snu, zmiana środowiska, sen, mocna psychika i zmiana środowiska.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2007 przez Czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3523 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
Trzeba by zaznaczyć wszystko jako cegiełki drogi do sukcesu :-)
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 294 / 3 / 0
Czesław mogłeś zaznaczyć inne i zrobić tak jak zrobileś czyli napisać co miałeś na myśli :)
Uwaga! Użytkownik Makowa_Panienka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 130 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
Faktycznie, nie zauważyłem, chyba cofnę głos, mam problemy z koncentracją :blush:
  • 294 / 3 / 0
Spoko spoko :) Ankieta może niezbyt rozbudowana ale wpisałam do niej tylko te najpopularniejsze sposoby leczenia..

W sumie o to chodziło żebyście pisali co pomaga, co zawodzi, itd.. :)
  • 324 / 6 / 0
Ja mam dzisiaj pierwszy dzień bez opiatów i czuje sie nienajgorzej.
A to dlatego że nie mam skąd ogarnąć towaru bo jest u mnie ostatnio straszna lipa bo pozamykali paru dilerów, inni boja się handlować.
Najpierw brałem coraz mniej bo miałem problemy ze skołowaniem sałaty, potem chujowy towar był a teraz wogule nie ma.
I w ten sposób zszedłem do niecałej setki dziennie, a ostatnie dni na kodzie tylko i metylokatynon pare razy, czasem klony.
Dzisiaj nawet nie czuje skreta i z psychiką nie najgorzej ale zacząłem jarac szlugi po 4 latach przerwy żeby sie uspokoić jakoś.
Ale gdybym wiedział że moge kupić towar to bym skołował hajs a tak to jeszcze szukac kogos kto ogarnie to mi sie nie chce.
Postanowiłem przetrwać ok.10 dni bez opiatów i innych mocnych używek a potem koda+metylokatynon i powinno być dobrze.
Oczywiście to co napisałem to żaden sposób na rzucenie nałogu bo ja poprostu nie mam wyboru, inaczej dalej bym ćpał.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Kurwa, cala prawda:, ni e chceesz naprawde nie przestaniesz! Tyle w teamcie. Sory, ale jestem po (calym dniu) 1,5mg klona, 10mg lexapro, 3 grzancach tatry mocnej na 2 i litrze vodki na 3. Ja jeszcze czuje, ze nie chce przestac i na pewno nie przestane. To i tak malo, bo ostatnie 2 tygodnie to 3-5 g trama ( w tym gram doustnie, reszta dozylnie), 8-14mg klona, jakichs piwkach i jaranku.
  • 369 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: timeless »
Zaznaczyłem programy substytucyjne. Kiedyś ktoś mi sugerował właśnie, że ćpałbym za darmo na koszt państwo. Bzdura. Zaznaczyłem, bo wiem, jaki jest problem ze schodzeniem z opiatów z dnia na dzień na sucho, nawet z pomocą benzodiazepin jest to męczarnia, najczęściej zamknięcie się w domu na minimum tydzień. Coraz bardziej przemawia więc substytucja, ale legalnie i tak się na nią bym nie zakwalifikował.

Nigdy nie przyznałem się też oficjalnie do rozmiaru mojego uzależnienia od morfiny, nikt się tym głębiej nie zainteresował. Leczyłem się tylko z benzo i tutaj tylko zmniejszanie w miarę mi wychodzi.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).

Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.