Najprostsze substancje odurzające, m.in. eter dietylowy i podtlenek azotu (N2O).
Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 345 / 6 / 0
Po N2O też jest euforia jak po butanie ?
  • 283 / 33 / 0
Faza euforyczna załącza się rzadko, z tego co wiem trzeba przyjąć gaz w odpowiednich proporcjach względem tlenu aby ją uzyskać. No i wchodzi też czasem przy miksach. Całkiem inna sprawa niż z butanem.
dawniej Anon
  • 1993 / 490 / 0
27 lipca 2017hydroksy pisze:
Z działaniem rozweselającym to mit.
Nie trafiłeś w dawkę widocznie. Wie osób w tym ja doświadcza po N2O napadu niekontrolowanego śmiechu. Takiego irracjonalnego. Z tym, że to przy mniejszych dawkach raczej bo duże mogą dać silną odcinkę od rzeczywistości. Trochę podobną do szałwi albo MXE tylko znacznie krótszą.

Co do ładowania kilku nabojów do jednego syfonu to trzeba być ostrożnym. Najlepiej kupić syfon z bezpiecznikiem, który wypuszcza gaz. Bo jak taki syfon wybuchnie to może mocną krzywdę zrobić.

Wybuch syfonu ze śmietaną zabił znaną francuską blogerkę %-D
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/art ... padek.html

Akurat z N2O to prawie wszystkie hospitalizacje nie wynikają z samego działania narkotyku a jakichś rzeczy pobocznych typu: ktoś sobie odmrozi palce przy rozprężaniu gazu albo wdycha do płuc bezpośrednio z syfonu albo się nie dotleni.
  • 370 / 37 / 0
jak to się dzieje, że N2O z nabojów działa o wiele słabiej niż taki z butli?
Spotkaliście się z butlami mniejszymi niż 7kg?
  • 283 / 33 / 0
Ziomuś ale przecież to ten sam gaz tylko w opakowaniach różnej wielkości. Działa tak samo.
dawniej Anon
  • 370 / 37 / 0
można sie przeziębić od samego gazu?
  • 913 / 38 / 0
15 listopada 2017random abuser pisze:
można sie przeziębić od samego gazu?
Nie, do przeziębienia potrzebny jest wirus. Ale można sobie zamrozić płuca jeśli próbuje się sztachnąć prosto z butli/naboju z ciekłym gazem.
  • 1147 / 227 / 7
15 listopada 2017Kazik pisze:
można sobie zamrozić płuca jeśli próbuje się sztachnąć prosto z butli/naboju z ciekłym gazem.
Dlatego bezpośrednio z syfonu należy ciągnąć powoli i ostrożnie, naciskając wajchę delikatnie. I bałbym się ciągnąć bez tego plastikowego dozownika do bitej śmietany. Ale i tak z balona jest ekonomiczniej.
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 283 / 33 / 0
Ja jak nacisnąłem parę razy wajchę za szybko podczas wpuszczania gazu prosto z syfonu do ust to momentalnie wypełniło mnie gazem i zrobiłem minę jak ryba nadymka przy czym gaz zaczął spierdalać mi nosem i ustami. Plus do tego robi się wytrzeszcz oczu.
dawniej Anon
  • 1993 / 490 / 0
Panowie, no co Wy. Ostatnio czytałem artykuł o nastolatku hospitalizowanym właśnie z tego powodu, że wciągał N2O bezpośrednio z syfonu w związku z czym z wystąpiły u niego uszkodzenia tkanek. Pomyślałem sobie: "co te brytole mają za jazdy". A tutaj ogarnięte ćpuny, czerpiący widzę z hyperrealnej piersi, takie głupotki odstawiają. Mając syfon i naboje, należy napompować balon i dopiero z niego wciągać. Wciąganie bezpośrednio z syfonu nie ma żadnego uzasadnienia a ponadto jest niebezpieczne. :old:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.