Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 515 / 71 / 0
jeśli dałoby sie zrobić srogi ekstrakt może oralnie zadziała lepiej? na chłopski rozum wtedy nic sie nie uszkodzi pod wpływem temperatury %-D
  • 3651 / 999 / 2
Trzeba poczekać do nowego sezonu. Zamierzam zjadać całe kwiatki. A co do ekstraktu, nie jestem pewien, czy przypadkiem nie zniszczymy jakiegoś hiperaktywnego związku.

edit: na 100% gdzieś jest jakiś sprawdzony przepis na lvl5 psychodeli na aksamitce, może w końcu trafimy.
sky is the limit
  • 1152 / 230 / 7
01 grudnia 2017AnnaS pisze:
nie łączyć z Gou Teng efekty x3 mocniejsze chodzi o nalewkę z Gou Teng powyzej standardowych 3 kropli bo hipno efekt i psychodela nawet fajna ale lepiej nie bo zasnęłam w pokoju i później nie wiedziałam dlaczego tu jestem w Tym pokoju i co się stało tyle.
To brzmi jak dyso... a efekty psychodeliczne w stylu fenylek, tryptamin, marihuany czy czegoś jeszcze innego?
Życie to trip, więc dbaj o set&setting.
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
  • 236 / 32 / 0
AnnaS - brzmi rewelacyjnie.
w jaki sposób zażywałaś aksamitkę?
+ zwyczajnie wypite gou teng?
  • 2990 / 1653 / 35
Aksamitne ja spaliłam a później od razu wypilam sporo kropli no nie pamiętam ile maks po jakiś 10-15 m.in myślałam, ze to przez alkohol w nalewce ale później to na chwilę przeszło włączyłam muzykę i już obudziłam się w pokoju.
P.s:
Kolega ,który woli jednak nie palić w swoim mieszkaniu zjadł platki (nie pamieta ile zjadl)aksamitki i wypił też swoją nalewka z Gou Teng wypił koło 1/4 butelki efekty identyczne stan hipno taki sam efekt co ja opisałam.
[mention]hydroksy [/mention] zanim poszłam spać to kolory jaskrawsze i bardzo żywe nie jak po led ale nieźle, całowanie obrazu lekkie też hd i coś jakby przezroczyste fale hihi
Humor jak wstałam był x5 i zresztą byłam kolory i jaskrawosc plus klimat tajemniczości został do 3h.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3651 / 999 / 2
Super Aniu!! Wydaje się, że ta hipotyczna faza może mieć podobne źródło jak z Muchomora czerwonego. On też ma główne działanie na GABA. A efekty przy 160st. C to klasyczna gaba sedacja z tym "czymś" wyjątkowym, co daje aksamitka. A ktoś brał askamitkę z dysocjantami? Da radę tolerancję zbić na deschloroketaminą?
Można by było przetestować na sobie, co redukuje tolerancje na aksamitkę metodą prób i błędów czyli: coś co redukuje tolerkę na np. 5-HT, sprawdzić jak wtedy aksamitka zadziała, coś co redukuje tolerancję na GABA itd. Chociaż duża szansa, że działanie znów mogłoby być różne - możliwy synergizm.
sky is the limit
  • 3651 / 999 / 2
Wchodzę w kolejny test właściwości.

Eksperyment wywar
2 łyżeczki Bacopa monnieri (susz) + Aksamitka błyszcząca (głównie łodyżki i listki; żal kwiatków). Gotowałem na kuchence w małym metalowym kubku przez 20-30min na bardzo małym ogniu. Jak to piszę, to jestem taki senny, że masakra. A dosłownie wziąłem ze 3 głębsze łyki...
sky is the limit
  • 3651 / 999 / 2
edit: sam później poscalam

Czuję się tak jakbym zjadł grzybowy lorafen (oczywiście chodzi o Muchomora czerwonego) + ze 20mg 2'OXO'PCM bo mi się obraz rozdwaja i pływa mi głowa.
sky is the limit
  • 272 / 26 / 0
05 grudnia 2017blackgoku pisze:

Eksperyment wywar
2 łyżeczki Bacopa monnieri (susz) + Aksamitka błyszcząca (głównie łodyżki i listki; żal kwiatków).
a jaka ilość aksamitki? ile trzymało?
ehee
Pij eter, będziesz wielki
  • 3651 / 999 / 2
Dziwnie czas mija, zasnąłem. Tak jak AnnaS wcześniej pisała. Nie wiadomo co, nie wiadomo kiedy, ale znalazłem się na łóżku i o 16 się obudziłem, to nie wiedziałem, kiedy trafiłem do łóżka.

edit: trzymało mnie tyle ile pierwszy wpis o teście do teraz mnie trzyma, ale już schodzi. W ogóle wniosek z tego może byćć taki, że Brahmi ma coś co znacząco zwiększa senność przy aksamitce. Jakieś pomysły jaka substancja z brahmi może wpływać na GABA?

http://www.longecity.org/forum/topic/60 ... a-effects/
http://www.longecity.org/forum/topic/61 ... the-brain/
https://www.reddit.com/r/Nootropics/com ... receptors/

idę pobiegać, bo za bardzo ospały jestem. Linki zapodałem, ale przejrzałem je tylko. Jak coś znajdziecie do mojego powrotu to pisać kochani, pisać;;
sky is the limit
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.