Tytoń ma osobny dział → >LINK<
dobrze ,że do tej pory nie przygotowywałem drugi raz , myśle ,że teraz powinno być dobre
może nie będzie miało to najlepszego smaku ,ale trzeba się poświęcić, nie radzę raczej śmietany w ogóle nie nadaje się nadaje się do gotowania
idąć tym tokiem myślenia ,najlepiej było by to przygotować jak Kava Kava , oprócz tłustego mleka dodać Lecytyne i oliwe z oliwek ,ale gotować i to większej temperaturze ( min 80 a nie jak kava 60-70 ) bo kava to korzeń a kora drzewa to co innego
skoro śledzisz temat to czy tak samo inne drzewo mulungu ,jest lepiej przygotować metodą z mlekiem :-) ?
http://talk.hyperreal.info/mulungu-eryt ... 17743.html
nie wiem czy tak śledzisz tamten dział więc pytam tutaj :-)
czy też więcej wyciągnie alkaloidów niż gotowanie w wodzie
ogólnie w sumie ,rzecz biorąc gotowanie w mleku jest ogólnie dla roślin lepsze od wody więcej wyciąga itd ,czy tylko dla wybranych roślin
jak sprawa konkretnie by z mulungu wyglądała
http://www.drugs-forum.com/forum/showth ... p?t=154781
Wiec zaczynając od poszukiwań w Wikipedii powinno sie zacząć od ekstrakcji alkoholowej lub za pomocą heptanu ;) w wodzie Safrol nawet nie drgnie .
Ja dzisiaj właśnie zrobiłem, ale teraz czekanie minimum 2 tygodnie.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.