Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 1123 / 0
[mention]Stteetart[/mention]

Nie rozumiem toku Twojego myślenia?
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 8103 / 910 / 0
24 listopada 2017falkon234 pisze:
to moje leczenie olanzapina to tez chybiony pomysl? Co myslicie ?
Olanzapina nadaja sie na wszystkie psychozy.Dobry pomysl.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 9485 / 1865 / 2
24 listopada 2017misspill pisze:

Wszystkie dragi ktore upreguluja dopamine i noradrenaline chcecie leczyc neuroleptykami ktore to jeszcze bardziej zupreguluja?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3455 / 1123 / 0
26 listopada 2017Stteetart pisze:
24 listopada 2017misspill pisze:

Wszystkie dragi ktore upreguluja dopamine i noradrenaline chcecie leczyc neuroleptykami ktore to jeszcze bardziej zupreguluja?
Neuroleptyki są antagonistami dopaminy, serotoniny, noradrenaliny, prowadzą do downregulacji tychże receptorów i są doskonałe na psychozy wywołane przez releasery dopaminy. Neuroleptyki nadają się do leczenia wszelakich psychoz, psychoz wywołanych NDRI, SSRI etc. To agonizm dopaminy, serotoniny i noradrenaliny jest najbardziej odpowiedzialny za psychozogenność.
Podczas psychozy nie można stosować SSRI, releaserów serotoniny bo mogą znacznie zaostrzyć psychozę. Dodatkowo, należy się liczyć z dużymi różnicami między związkami: bupropion jako NDRI bardzo rzadko wywołuje psychozy (SSRI znacznie częściej).
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 9485 / 1865 / 2
Powtorze pytanie czy przy upregulacji dopaminy czy noradrenaliny dobrym pomyslem sa leki je upregulujace?

Pamietajmy, ze wszystkie pirolidynoketony, fenidaty i hexy czy pente to NDRi. O dawkowaniu xx mg.

Owszem dopoki beda zazywane bedzie bajka, ale co przy odstawce?
Czemu jak u mnie po miesiacu hexenu zaczely sie dziwne akcje to po 3cmc znikly?
Bo tak naprawde upregulacje najlepiej zdownregulowac.

No, ale jak kto woli.
Jedni wola sie leczyc inni wyleczyc.

Ps w przypadku w/w dragow za schizy odpowiadaja gotujace sie bialka wychwytu zwrotnego a w zwiazku z tym szalona ilosc przekaznikow skumulowana w przestrzani miedzysynaptycznej.
Choc nie tylko to, trzeba tez wspomniec o downregulacji gaba (a wiekszosc downreguluje jeszcze bardziej benzosmiecmi) rozwaleniu ukladu cholinergicznego i chaosie w osi HPA.

[mention]misspill[/mention]
Wchodzić i głosować
  • 8103 / 910 / 0
W wiekszosci psychoz leki trzeba bracc do konca zycie, wiec nie ma mowy o odstawce.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 4964 / 870 / 0
A pózniej będziesz powtarzał kurwa co 5 minut kręcąc głową jak debil i parkinson w gratisie. Poczytaj o stałym obniżaniu poziomu dopaminy neuroleptykami.
  • 9485 / 1865 / 2
26 listopada 2017UJebany pisze:
W wiekszosci psychoz leki trzeba bracc do konca zycie, wiec nie ma mowy o odstawce.
Jak juz zaczniesz to faktycznie do konca zycia.
Wchodzić i głosować
  • 4964 / 870 / 0
Neuroleptyki i to że nie uzależniają to mit. Po odstawce znowu jest burza w neuroprzekaźnikach, odstawiasz od kopa i masz nadmiar dopaminy, energia Cie rozpiera, bezsenność i inne uboki.

Ja 2 razy odsatwiłem od kopa i nie zauważyłem żadnych uboków ale paliłem codziennie mj , zapewne pomagała zasnąć i obniżała dope czillującym działaniem. Teraz już odstawiłem amisulpryd, od 2 dni nie biorę. Dziś jeszcze 37,5mg wenlafaksyny, jutro jeszcze jedna dawka i odstawiam. Zostaję na 10mg olci wieczór z nadzieją że empatogeny i inne zabawki będą klepać normalnie. Jak nie to przechodzę na solo klonazepam 2x0,5mg na dobe i pierdolę, nie umiem żyć bez dragów. A wiem że ryzykuję psychozą bo jestem do nich skłonny. Tylko podstawa w moim przypadku to zachować umiar bo psychozy łapałem tylko po dużych dawkach stimów/eufo branych ciągami. Jak ogranicze to myślę że będzie si.

Dodam że nigdy też nie miałem typowych objawów schizofrenii jak głosy i halucynację. Wg mnie to f.20 co mi wjebali to błąd i ja miałem tylko psychozy amfetaminowe . Głównie urojenia ksobne, mania prześladowcza.

Peace.
  • 20 / 3 / 0
Marna wydaje mi się nadzieja, że serotogeniki będą działać gdy bierzesz 10 mg olanzapiny. Zrobiłem 7 dni przerwy od olanzy i 4homipt zadziałał ja wiem? może 1/3 tego co być powinno.Tez biorę 10 mg i mam wrażenie że to działa jak kaganiec na serotogeniki.
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.