09 października 2017c1rca pisze: O ile wiem,recydywa jest po pół roku dopiero także nie ale coś tam już było (ten sam).
Co do poradnika otwartej pestki,kiedyś już go czytałem raczej nie pomoże szczególnie jeśli chodzi o 2 paragraf, bo to z przed nowelizacji.
Natomiast, na adwokata, jak już ktoś wspomniał mnie nie stać.
Jakoś czarno to widzę...
Co do adwokata to różnie bywa. Teoretycznie można próbować starać się o uzyskanie pomocy z urzędu.
Czy bez adwokata, czy raczej z adwokatem z urzędu, mam jakieś szanse? czy sobie odpuścić w ogóle tą całą sprawę, sobie nerwów nie psuć. Wiadomo że jakbym miał te dwa i pół koła to nawet bym tematu nie zakładał, także dziękuję za niektóre odpowiedzi. Jak nic nikt, parę dni, proponuję zamknąć temat, nawet usunąć.
Recydywę masz w sytuacji gdy odbywałeś karę co najmniej 6 miesięcy pozbawienia wolności i od wyjścia w czasie 5 lat popełniłeś kolejne przestępstwo podobne.
Adwokat z urzędu to bardzo często tylko figurant ale nie zaszkodzi Ci jego udział więc ja bym złożył wniosek o pełnomocnika z urzędu.
http://www.politykanarkotykowa.pl/prawo ... eznionych/
Uderzaj pod te namiary:
Pomoc możesz uzyskać:
• online:
W sprawach prawnych przez: asieniawska@politykanarkotykowa.com
W sprawach związanych z leczeniem przez: rzecznik@politykanarkotykowa.com
• bezpośrednio:
w biurze Polskiej Sieci Polityki Narkotykowej na ul. Marszałkowskiej 85 w Warszawie, po wcześniejszym telefonicznym ustaleniu godziny i dnia konsultacji.
Obowiązują zapisy telefoniczne! hyperreal 22 400 50 43; hyperreal 517 933 301
Z fartem.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.