Wszyscy smolą, bez przypału, barmanki też uśmiechnięte;)
Materiał załatwiony bez problemu w 5 min po wejściu do lokalu. (ilościowo i jakościowo, bdb)
Później jakis pepik podszedł do stolika i sobie wziął moją zapalniczke, i już miałem go nauczyć kultury,
ale odpalił nią gibona i podał mi :cheesy:
W czechach jest inna mentalność.
Niedługo znów się wybieram :diabolic:
Jean Cocteau
sprzedaz zakazna
teraz zakazane palenie
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
somebody pisze: chcemy się wybrać ze znajomymi na smocze wakacje do czech. sytuacja się zmieniła jakoś od czasu ostatnich postów w tym temacie? czy może dalej jest tak jak było?
Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
http://wiadomosci.onet.pl/1492307,2678,kioskart.html
Informacja pewna, z tym że nie wiem jaką ilość można mieć przy sobie.
Byłam w sklepie, gdzie sprzedawano browary/energy drinki/cukierki i inne wynalazki z marihuaną, ale samego zioła nie mieli. Taki nasz odpowiednik 'fun shopu' z tym, że zdecydowanie ciekawszy i taki.. klimatyczny.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.