Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 356 / 7 / 0
fasoracetam phenylopiracetam cdp cholina i 5htp jak to brać ? najbardziej chodzi o faso i phen czy razem czy na zmiane ?
  • 4 / 2 / 0
Do stosowania ~ raz na dwa tygodnie wymagane jest jakieś źródło choliny? Warto coś dobrać, aby zwiększyć działanie?
  • 3649 / 997 / 2
Nie, wystarczy, że będziesz jadł więcej jajek.
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 1066 / 158 / 0
no naprawdę polecam także fenylopiracetam u mnie po dwóch dniach stosowania razem z cdp choliną uczucie jakbym nigdy nie jarał zioła. Super skupienie itd świeży mózg w skrócie wielkim
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 9471 / 1855 / 2
07 października 2017oskarekxoxo pisze:
Do stosowania ~ raz na dwa tygodnie wymagane jest jakieś źródło choliny? Warto coś dobrać, aby zwiększyć działanie?
Kolego brak choliny (witaminy b4) niesie wiele problemow.
Zreszta jak brak wszystkich witamin z gr B
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 747 / 38 / 0
Z tego co slyszalem to zalecana dawka dzienna choliny przy fenylopiracetamie jest roznowazna zjedzeniu 24 jajek.
Jeśli chodzi np. o fasoracetam to nie trzeba jeść do niego choliny. Wtedy ten specyfik bardziej antagonizuje gaba-b niż ma profil cholinergiczny. Przy fenylopiracetamie zacznie cie boleć głowa jeśli nie będziesz jej suplementował.
  • 481 / 15 / 0
Przerobiłem kilkanaście g fenyla, dawki 100-150 mg, raz dziennie, okazjonalnie, nie dłużej niż 2-3 dni - praktycznie nigdy nie suplementowałem choliny i nigdy nie bolała mnie po fenylu głowa.
Król Jest Tylko Jeden
  • 708 / 25 / 0
Czy Hupercyna A może zastąpić choline?
  • 9471 / 1855 / 2
07 października 2017testerr pisze:
Przerobiłem kilkanaście g fenyla, dawki 100-150 mg, raz dziennie, okazjonalnie, nie dłużej niż 2-3 dni - praktycznie nigdy nie suplementowałem choliny i nigdy nie bolała mnie po fenylu głowa.
Nie jest to regula.
Takie migreny maja rozne podloza, moze to brak choliny, moze magnezu, moze nowo kupiona poduszka albo lecaca cegla z dachu.

[mention]Pawel_31[/mention] a co ma huperc6na do wit b4?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 481 / 15 / 0
nie nazywaj choliny witaminą B4, bo ani to nie jest witamina, ani B4.
siejesz tylko dezinformację.

@Pawel_31
Nie może. Zupełnie inny sposób działania. Tak jak MDMA nie zastąpi serotoniny.
Król Jest Tylko Jeden
ODPOWIEDZ
Newsy
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.