mięta pieprzowa oczywiście jako inhibitor CYP1A2
Pij eter, będziesz wielki
Myślę, że coś musi być w tym inhibitorze CYP1A2. Trzeba więcej zapodać. Testy będą kontynuowane. Najchętniej bym wypalił, ale 1g to dla mnie za dużo do wypalenia w lufce.
Inhibitory:
Strong:
ciprofloxacin[18][19] (fluoroquinolone bactericidal)
Many other fluoroquinolones (broad-spectrum antibiotics)
fluvoxamine[18][19] (SSRI antidepressant)
verapamil[19] (calcium channel blocker)
Moderate
St. John's wort[21]
Herbs and herbal Teas
Peppermint, German Chamomile(Chamazulene), and Dandelion Teas[22]
Weak
cimetidine[18] (H2-receptor antagonist)
caffeine[23]
echinacea[24]
Unspecified potency:
amiodarone[18] (antiarrhythmic agent)
interferon[18] (antiviral, antiseptic, antioncogenic)
methoxsalen[18] (in psoriasis)
Mibefradil[18] (calcium channel blocker)
Some foods
grapefruit juice (its bitter flavanone naringenin)[25]
cumin[16]
turmeric[16]
isoniazid[26]
Induktory:
tobacco[18][19]
Some foods/herbs
broccoli[16][18]
brussels sprouts[18]
chargrilled meat[18]
cauliflower[16]
insulin[18] (in diabetes)
methylcholanthrene[18] (carcinogen)
Modafinil[18] (eugeroic)
nafcillin[18] (beta-lactam antibiotic)
beta-Naphthoflavone[18] (chemopreventive)
omeprazole[18] (proton pump inhibitor)
Z tego co wiem, to szamani Majów mieszali Aksamitkę z tytoniem.
||//|//\\\//'///|||||//\||| ale nie fraktale i jak sobie coś wyobrażam, to jest o wiele bardziej żywe.
-----------------scalone-------------------------- /neuro
13.09>14.09>15.09= [0]
Tolerancja rośnie. To już wiem, dzisiaj zero efektów po wypaleniu całkiem dużej ilości. Mniej aktywne są łodygi, z kolei najbardziej aktywne są kwiaty. Nie opłaca się podgrzewać zapalniczką, lepiej podpalić i zaciągać się. Może i mniej zdrowe ale o wiele szybsza metoda. Najlepiej lufkę wypełnić miętą, wtedy dym nie jest gryzący.
Jeśli chodzi o zapach dymu to jest bardzo przyjemny, pachnie aksamitką i szczerze mówiąc nie czuć, że ktoś jarał, tylko jakby kadzidełko podpalił ;)
Doszedłem do wniosku, że najlepiej byłoby zrobić wywar z świeżych kwiatów aksamitki i świeżej mięty.
Zauważyłeś, że kwiaty mają większe działanie hipnotyczne niż reszta rośliny?
Co do kwiatów to pewnie jak w konopiach, w kwiatostanie jest najwięcej tego co nas interesuje, chociaż liście i łodygi też potrafią srogo poklepać ;)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.