Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 498 / 17 / 0
Dzięki za odp, :heart: ktoś ma spis sklepów holenderskich/słowackich/czeskich?

Bo szukam i słabo mi idzie :( :heart:

Trufle? Pierwszy raz słyszę.
Ahaaaa, już wiem :D
  • 105 / 14 / 0
Benzo(szeroki wybór, łącznie z flunitrazepamem) można dostać na legalu w kilku sklepach internetowych z odżywkami, podobnie z Tramalem i kodą, po namiary zapraszam na priv. pseudoefedrynę najłatwiej chyba dostać w asortymencie aptecznym w polskich sklepach. 3-MMC jeszcze rok temu znalazłem na ogłoszeniach na którymś portalu dla Polaków w NL, gościu sprzedawał na dowóz ;-)
  • 275 / 7 / 0
Będę w Holandii od 13 do 20, da radę tam skołować jakieś benzosy/kodę?
W których coffeshopach w Rotterdamie i Amsterdamie turyści bez lipy zakupią ganję?

BTW. Podróż samolotem, może być przypał z butlą etizolamu w glikolu?
  • 456 / 22 / 0
Czy ktoś może doradzić czy będzie cięzko/łatwo znaleźć pracę dla osoby karanej . Nie możliwość załatwienia zaświadczenia o niekaralności może sporodrzwi zamknąć. Gdzie i jak najlepiej szukać pracy dla takiej osoby?
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
  • 863 / 123 / 5
[ external image ]
  • 113 / 21 / 0
Nie ma żadnego problemu, nikt tu nic nie sprawdza, są tylko indywidualne firmy, które mają taki wymóg. No i nie chwalić się na lewo i prawo
  • 456 / 22 / 0
Dooobra dzięki dzięęęęki ; ) kurde jeszcze kminię jak tu bez zbędnych niespodzianek wyjechać ale wszystko na dobrej drodze ; )
  • 863 / 123 / 5
Masz , o co prosiłaś :

lista agencji w NL

Minimalne zarobki i stawki godzinowe

Realia pracy - info

każdemu może się to przydać , więc wrzucam.
[ external image ]
  • 456 / 22 / 0
@Tijaz bez Ciebie to ja nie wiem co bym zrobiła... :P:P <3
  • 879 / 192 / 5
Prawie wszystkie agencje pracy wymagają zaświadczenia o niekaralności. Lepiej zadzwonić i spytać o wymagane dokumenty z nadzieją, że tego nie wymienią.

Bardzo wiele osób deklaruje też, że dowiezie później, Mama im wyśle do NL itp, zaskakująco często to łykają jak wyglodniałe pelikany.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.