Dział dostępny bez rejestracji, co umożliwia zgłoszenie problemu w przypadku utraty dostępu do własnego konta. Przed napisaniem postu prosimy o przeczytanie wcześniejszych zgłoszeń i rozwiązań problemów, aby uniknąć powtórek.

Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
ODPOWIEDZ
  • 8 / 1 / 0
I znowu ban za nic. Proba wejscia: 04.09.2017, godz 20:34.
Prosze o odbanowanie
  • 96 / 16 / 0
26 sierpnia 2017paniekscytacja pisze:
To może ja się dowiem za co ban?
Pomyliliśmy Cię z pewnym spamerem który nas ostatnio atakował. Już jesteś odbanowana.
26 sierpnia 20177vvvvvvvvvvvv7 pisze:
Za co ja dostałem bana na czacie???
Nie widzę żebyś miał bana.
  • 493 / 105 / 0
04 września 2017Static pisze:
oni wszyscy to altery wyspanego :D ??
tak Static ( kurwa ale to mi się dziwnie trudno Matiguzior piesze xd !!! ) ! Oprócz byc może jednego ale to byłoby gorzej jeszcze.
P.S
Jesteś chyba ostatnią osoba, której mogłem udzielić zweryifkowanej odpoiwiedzi !!! :)
Gratuluję !!!! xd xd xd
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 3 / 4 / 0
ja dostałem bana "za wkurwianie adminów", da sie coś z tym zrobić?
  • 96 / 16 / 0
@zjadaczRC: już Cię odbanowałem.
  • 9 / 2 / 0
błagam o odbanowanie, pokory nie zaszkodzi.... XDDDD %-D
Uwaga! Użytkownik Wyspany jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 224 / 12 / 0
26 sierpnia 2017PLNL pisze:
Darowizna to nie handel ;).
W regulaminie jest również mowa o zakazie darowizny (odstąpienia).
Mój prawnik nigdy nie potrafił zaakceptować tej często odkrywanej przez byłych ćpunów prawdy, że można mieć o wiele większy odlot bez dragów.
  • 7 / 9 / 0
APELACJA!
Zwracam uwagę na zignorowanie tu mojej prośby (pi razy oko, miesiąc temu) o podanie powodu skazania mnie na czatową banicję.
Wnioskuję także, ponownie, o zniesienie jej.
  • 8 / 1 / 0
Prosze o zdjecie bana. Nie zlamalem regulaminu.
  • 863 / 123 / 5
12 września 2017GlassEyes pisze:
Wnioskuję także, ponownie, o zniesienie jej.
Za ( odbanujcie pozytywa, no )
18 września 2017rarres pisze:
Prosze o zdjecie bana. Złamałem kilkukrotnie regulamin, ale to nic, co nie ??
Nie.
[ external image ]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.