Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ
  • 43 / 2 / 0
Ja tez nie wierze, ze zadalem to pytanie wczesniej, ale po doglebnej analizie sswoich zachowan stwierdzilem, ze za kazdym razem, niemal do czasu posta nalewalem wody i z automatu zakrecalem butelke.

To tez dam zdjecia na zewnetrznym serwerze, roslinki moje sa caly czas opierdalane przez robaki i na tych 5 mniejszych wyjebal mi bialy nalot (plecha) imofc ostry hamulec, ale na szczescie powydupialem czesc zarazonych lisci, nie podlewalem i scieralem regularnie nalot i na szczescie poki co czysto ;).

Nie polecam tekturowych malych doniczek, roslina ma w chuj ciezko przebic sie z korzeniami przez to scierwo.

Dwa szczyty ma fajnie dlugie biale wloski, a na tymmmniejszym lst rosna takie malle bobki, ze szok(przez to jebana tekturowa doniczke)
https://ibb.co/j1WGbk
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Uwaga! Użytkownik PLNL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Pięknie majster !!

Trzymaj tak dalej.

Ulti + maleńka Dinamed CBD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[ external image ]
  • 43 / 2 / 0
Hm, do boxa bedziesz ja ladowal, czym liczysz na zajebiscue wielki lut szczescia ;p?
Te dwie ladnie przykitrane.

U mnie slonce za chmurami i podobno caly tydzien ma nie padac = codzienne podlewanie wraz z megan dużymi porcjami jedzonka....

Mam canne pk 13 14, ale jechalem na samych org. Nawozach i nie wiem czy jest sens to lac...

Tym bardziej, ze ponad rok stalo nieszczelnie zakrecone ;P
Uwaga! Użytkownik PLNL nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12562 / 2435 / 0
Jam tam się nie znam, ale według wszelkich źródeł nie powinno się tych roślin zbyt często podlewać. Dodatkowo każdorazowo z "megan dużymi porcjami jedzonka" to chyba przesada, czy się mylę?
Ja leję wodę z nawozem co jakieś 3-4 dni (producent zaleca 5-7) i trzęsę portkami, że za często : )
  • 1238 / 27 / 0
Jam tam się nie znam, ale według wszelkich źródeł nie powinno się tych roślin zbyt często podlewać. Dodatkowo każdorazowo z "megan dużymi porcjami jedzonka" to chyba przesada, czy się mylę?
Dokładnie tak. Od zbyt częstego podlewania gniją korzenie. Przenawożenie też nie jest wskazane, choćby z tego względu, że ma wpływ na jakość palenia.
לאכול חומצה!
  • 43 / 2 / 0
Spokojnie panowie, zawsze paluszek jest w polowie w glebie, plus sprawdzanie wagi.
Jak jest slonce - mam je mniej wiecej od 12 do 18 to ziemia przez ten czas suszy sie na wior (ofc nie ma reguly)

[ external image ]

Podlewalem dzisiaj rano baaaardzo duza iloscia wody, slonce bylo, ale mialo momenty, ze zachodzilo za chmurami a ziemia wyglada tak

[ external image ]

I podleje je jutro wieczorem wiec wprowadzimy cykl ala co 36h.

Rano-wolne-wolne-wieczor-wolne-wolne-RANO ITD
  • 863 / 123 / 5
mały up.

Zero nawozów.

.....Może to już czas konopko na kwiatkowanie?? ... :blush:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
[ external image ]
  • 13 / / 0
Ja właśnie kilka dni temu zakończyłem sezon... Przychodzę na miejsce i jedna roślinka ta największa zniknęła reszta wygląda jakby ktoś po niej skakał, więcej na miejscu się nie mam zamiaru pojawiać
  • 2881 / 300 / 0
Faktycznie TiJaz masz ładne roślinki ale zero kwiatów, a tu już 28 sierpnia, lipa trochę chyba :(
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 863 / 123 / 5
no. Dużo stresu - trening , ziemiórki - później przesadzanie. Przygotuje folie jak bedzie trzeba.
[ external image ]
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.