Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Co jest bardziej szkodliwe
Stymulanty
34
71%
Opiaty
14
29%

Liczba głosów: 48

ODPOWIEDZ
  • 456 / 22 / 0
No na codzień zdecydowanie opio lepsze bo można na nich funkcjonować w większości sytuacji natomiast na stimach niekoniecznie. Ale to chyba właśnie minus opio:p
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
  • 15 / 1 / 0
Ciężko stwierdzić, bo to i to powoli prowadzi na drugi świat jeśli nie ma się hamulców, no ale jak miałabym wybierać to bliżej mi do stwierdzenia, że jednak opio
Uwaga! Użytkownik paniekscytacja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5075 / 870 / 0
Duzo userów uzależnia się od stimów na tyle, że walą w róznych sytuacjach. Szybko można stracić pracę czy mieć inne problemy- nie ogarniać jej. Ja jestem za opio w postaci kody. Z tego co widzę, inteligentni ludzie siedzą w opioidach- wydaje mi się że nie przez przypadek. Po rpsotu dbają o swój mózg, coś co pozwoli im załatwić towar. Tych co zawodowo walili mefedron z mojego miasta jakoś nie widuje. Wszyscy poznikali... to daje duzo do myslenia.
mefa nie tak łątwo przedawkować. Stawiam na psychiatryki, oraz przepalone styki.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2877 / 266 / 0
[mention]Dextem[/mention] dlaczego oceniasz stymulanty przez pryzmat 3-CMC?

oczywiście zaznaczyłem opio, szkodliwość społeczna i moc uzależnienia jest bez porównania. z tym że ja mało znam patologicznych przypadków stimiarzy, wszyscy moi znajomi, w tym ja, ćpamy sobie w weekendy i to też nie każde. co prawda wiadomo, że jak już się pierdolnie kreskę to ciężko przestać do końca weekendu, czyli tej niedzieli, natomiast nie ma zdarzają się przypadki przedłużania tego na więcej dni. wkurwia czasem zjeba, ale da się to przeżyć. czy w przypadku opio są przypadki ćpania z ekipą w weekendy? wątpię. po pierwsze opio to aspołeczne ćpanie (co też osobiście uważam za minus), po drugie zauważam nawet tu na forum, że ludzie zamiast czekać do weekendu potrafią wytrzymać co najwyżej z rana w robocie i po skończeniu lecą radośnie do apteki/dilera
  • 13 / / 0
Co za różnica, każde uzależnienie to te same mechanizmy uzależnia. Nie mniej częsta jest ta śmieszna "wojenka" pomiędzy stim-zwierzętami, a opio-wrakami kto jest gorszym ćpunem itp. w zależności od tego co się ćpa
20 sierpnia 2017MrRabbit pisze:
No na codzień zdecydowanie opio lepsze bo można na nich funkcjonować w większości sytuacji natomiast na stimach niekoniecznie. Ale to chyba właśnie minus opio:p
Na opioidach można całkiem długo pożyć, przykładem czego może być W. S. Burroughs, Ale tak ogólnie to

Stimy
- szybsze wyniszczenie fizyczne organizmu oraz spustoszenie psychiki

Opioidy
- dają takie same efekty, tylko to troche dłużej trwa.

A co do tego co bardziej uzależnia to już kwestia indywidualna. Dla mnie jednak kompulsywna ucieczk/strach a przed zejściem jest sytuacją analogiczną do ucieczki/lęku przed skrętem.

Same shit, diffrent name.
Za głupote trzeba płacić
  • 594 / 34 / 0
Rozumiem, że nie chodzi o RC tylko ogólnie, więc spójrzmy na problem z perspektywy casualu, a nie ćpuna.
Jakie używki są stricte stymulujące, a jakie na opio (dające pożądane efekty casualowo bez tolerancji) ?

Ze strony stim jest kawa, yerba, herbata, liście koki, czuwaczka. Sposób podania to żarcie prosto z krzaka, żucie albo parzenie naparu.

Teraz pytanie do znawców opio, co jest dostępne od ręki i z mało komplikującym sposobem przyrządzenia ?

Tym sposobem można wydumać co jest bardziej szkodliwe ;)
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 306 / 15 / 0
Dobra tera takie porównanie ciag np helu czystego i mefa czystego. Jeden i drugi zawodnik wali dzień w dzień przez pół roku, starajac sie przy tym normalnie funkcjonować jeść pic itd. Po pol rocznym ciagu zrobic jednemu i drugiemu jakis test inteligencji i zapamiętywania- jak dla mnie ten na helu wyjdzie mądrzejszy(ale moge sie mylic) i bardziej ogarnięty. Ten od mefa bedzie raczej jakims zombie
  • 2877 / 266 / 0
no niby racja, tylko ten po helu nie będzie mógł się skupić na żadnym teście, tylko będzie srał i rzygał pod siebie i chciał ci zrobić laskę byle byś mu dał ćwiarę, taka tak skromna różnica :)
  • 3542 / 577 / 1
23 sierpnia 2017zakriahh pisze:
Rozumiem, że nie chodzi o RC tylko ogólnie, więc spójrzmy na problem z perspektywy casualu, a nie ćpuna.
Jakie używki są stricte stymulujące, a jakie na opio (dające pożądane efekty casualowo bez tolerancji) ?

Ze strony stim jest kawa, yerba, herbata, liście koki, czuwaczka. Sposób podania to żarcie prosto z krzaka, żucie albo parzenie naparu.

Teraz pytanie do znawców opio, co jest dostępne od ręki i z mało komplikującym sposobem przyrządzenia ?

Tym sposobem można wydumać co jest bardziej szkodliwe ;)
mak?

Uwazam ze stimy
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 594 / 34 / 0
23 sierpnia 2017Rurugs pisze:
Po pol rocznym ciagu zrobic jednemu i drugiemu jakis test inteligencji i zapamiętywania- jak dla mnie ten na helu wyjdzie mądrzejszy(ale moge sie mylic) i bardziej ogarnięty. Ten od mefa bedzie raczej jakims zombie
- ale test pod wpływem czy nie ? Bo to też jest kluczowe pytanie. Helupiarz będzie się wił w bólach jak piskorz, więc guzik z jego ocalonych zdolności kojarzenia ;)

[mention]Retrowirus[/mention] Ale kto wpierdala mak w tym konkretnym celu ? Cały czas mówimy o casualu. Bo nawet jak bierzemy pod uwagę ćpunów, no to sorry, ale w wycinaniu swoich sympatyków to prym wiodą opiaty.
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.