Od dłuższego czasu mam zaplanowany wyjazd na kempa, zaczyna się w czwartek a ja jak na złość złapałem Anginę.
Chciałbym zarzucić tam MDMA, ale biorę antybiotyk.
Pytanie czy jest to bezpieczne, ma ktoś jakieś doświadczenie z tym?
Jeśli nie kółka to co będzie bezpieczniejsze? (Poza mj rzecz jasna :-D )
Dodam że nie mam gorączki, boli mnie gardło ale już dużo się poprawiło.
Ewentualnie jeśli miałbym przerwać antybiotyk, to po jakim czasie będzie bezpiecznie coś wrzucić?
Lepiej skończ kuracje, wyleż to zdrowo się odżywiając i tak po 2 tygodniach od skończenia możesz coś zarzucić, szanuj zdrowie, które i tak niszczysz narkotykami :'(
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Kac również wiąże się w głównej mierze z tym samym mechanizmem (nadmierne stężenie aldehydu octowego w organizmie, który powoli jest wydalany).
Wszywka (Esperal, a konkretniej związek aktywny disulfiram) działa właśnie na takiej samej zasadzie, przez co człowiek spożywający alkohol czuje się struty.
Reakcja disulfiramowa dotyczy wyłącznie połączenia alkoholu z antybiotykami (chociaż nie ze wszystkimi, ale na wszelki wypadek nie będę mówił, z którymi nie, bo tutaj jest wiele osób lubiących eksperymentować, a nikogo nie mam ochoty mieć na sumieniu). W przypadku innych substancji ta zależność nie zachodzi, bo nie ma pośredniego produktu reakcji, czyli w/w aldehydu octowego.
To się tyczy wyłącznie potencjalnie letalnej reakcji disulfiramowej. O reszcie napisał z grubsza[mention] Pomasujplecki[/mention] .
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.