Od dłuższego czasu mam zaplanowany wyjazd na kempa, zaczyna się w czwartek a ja jak na złość złapałem Anginę.
Chciałbym zarzucić tam MDMA, ale biorę antybiotyk.
Pytanie czy jest to bezpieczne, ma ktoś jakieś doświadczenie z tym?
Jeśli nie kółka to co będzie bezpieczniejsze? (Poza mj rzecz jasna :-D )
Dodam że nie mam gorączki, boli mnie gardło ale już dużo się poprawiło.
Ewentualnie jeśli miałbym przerwać antybiotyk, to po jakim czasie będzie bezpiecznie coś wrzucić?
Lepiej skończ kuracje, wyleż to zdrowo się odżywiając i tak po 2 tygodniach od skończenia możesz coś zarzucić, szanuj zdrowie, które i tak niszczysz narkotykami :'(
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Kac również wiąże się w głównej mierze z tym samym mechanizmem (nadmierne stężenie aldehydu octowego w organizmie, który powoli jest wydalany).
Wszywka (Esperal, a konkretniej związek aktywny disulfiram) działa właśnie na takiej samej zasadzie, przez co człowiek spożywający alkohol czuje się struty.
Reakcja disulfiramowa dotyczy wyłącznie połączenia alkoholu z antybiotykami (chociaż nie ze wszystkimi, ale na wszelki wypadek nie będę mówił, z którymi nie, bo tutaj jest wiele osób lubiących eksperymentować, a nikogo nie mam ochoty mieć na sumieniu). W przypadku innych substancji ta zależność nie zachodzi, bo nie ma pośredniego produktu reakcji, czyli w/w aldehydu octowego.
To się tyczy wyłącznie potencjalnie letalnej reakcji disulfiramowej. O reszcie napisał z grubsza[mention] Pomasujplecki[/mention] .
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).