Tytoń ma osobny dział → >LINK<
kumpela tylko przez bombille to popija (chyba tak sie ta rurka nazywa xD
ogólnie mam pytanie do smakoszy, idzie dostać yerbe popakowaną jak herbata ? z góry THC za odpowiedz xdd
01 sierpnia 2017koniczynek pisze: ja to piłem kilka razy u kumpeli, chujowe jest picie przez rurkę bo trzeba potem cały ten szajs myć a to sie kurwsko ciężko myje xD w smaku dosyć gorzkie ale myśle, ze idzie sie przyzwyczaić a nawet zasmakować xD
kumpela tylko przez bombille to popija (chyba tak sie ta rurka nazywa xD
ogólnie mam pytanie do smakoszy, idzie dostać yerbe popakowaną jak herbata ? z góry THC za odpowiedz xdd
swoją drogą - 'kurewsko ciężko się myje'? moja bombilla ma filtrujące sitko na drugim końcu i podczas picia susz nigdy nie dostaje się do rurki, nie ma czego myć. mycie tykwy polega z kolei na wyrzuceniu suszu i wypłukaniu naczynia. nie mam pojęcia, co jest takie trudne w tym procesie.
01 sierpnia 2017Anon2 pisze: Opiszcie co myślicie o yerbach firmy Amanda, może ktoś próbował kilku z nich i jest w stanie zrobić małe zestawienie?
19 lipca 2017Anon2 pisze: Słodzicie swoją Yerbę?
01 sierpnia 2017Anon2 pisze: Opiszcie co myślicie o yerbach firmy Amanda, może ktoś próbował kilku z nich i jest w stanie zrobić małe zestawienie?
kofeina na 100g
Pajarito 790mg
Amanda Limon 740mg
Colon 760mg
La Potente 1290mg
La Meyor 740mg
To były wartości z opakowań, a tutaj znalazłem zagraniczne zestawienie za kofeiną na 50g Yerby
[ external image ]
Była za duża szerokość na wklejenie obrazka.
Znalazłem tabelkę na eherbata.pl, połączyłem i przerobiłem na czytelniejszą. Zapewne niektórzy będą zainteresowani. Będę uzupełniał jak pojawią się dane.
Edit: Wartości są na 50g suszu w 500g wody. Już widzę błąd z Pajarito Elaborada, gdzie najprawdopodobniej wartości są podane na 100g suszu.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.